NFM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NFM

Megújul az informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny

Garantálják a verseny nemzetközi színvonalú megvalósítását.

2015. december 16. 15:45

Szupergyors internet lesz a hazai közoktatásban

Nagyobb sávszélességű, zárt internet hálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben

2015. november 26. 10:24

Újra indul a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu oktatóprogram

A Nemzeti Közlekedési Hatóság idén újra elindítja közlekedésbiztonsági akcióprogramját, a Tanulóknak.hu és a Kreszfelfrissítő.hu -t. A program legfőbb célja a közlekedési kultúra javítása és a balesetek számának csökkentése.

 

2015. március 28. 11:26

Intelligens városi szolgáltatásokat vezetnek be Nyíregyházán

A Digitális Magyarország egyik első átfogó alprogramja Nyíregyházán veszi kezdetét, 2015-ben költségvetési forrásból 1,7 milliárd forint értékben valósulnak meg digitális fejlesztések a megyeszékhelyen.

2015. március 20. 11:22

Véglegesítik a szélessávú Magyarország térképét

Országos szintű térképes adatbázis készül az újgenerációs szélessávú lefedettségről, a következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.

2015. március 1. 16:04

Új matricatípusok is elérhetők lesznek január elsejétől

Az újév első napjától a megszokott időalapú matricák mellett az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják, akár mobilon is. A megyei matricával egy megye gyorsforgalmi útjai rendkívül kedvező, évi 5 ezer forintos áron használhatók. Az új matricatípus január elsejétől 1500 helyen lesz elérhető az autósok számára.

Kulcsszavak: NFM matrica autó
2014. december 31. 09:22

Sikeres volt a digitális átállás első éve

A digitális televíziózásra való átállás első évének tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az alapos előkészítésnek köszönhetően zökkenőmentesen zajlott az átállás, és mára milliónál is több honfitársunk léphetett be egy digitális korszakban.

2014. november 6. 08:32

Új vezérigazgatót neveztek ki az Antenna Hungáriánál

Kápolnai Andrást nevezte ki az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatójának Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2014. szeptember 10-i hatállyal - közölte a nemzetfejlesztési tárca.

2014. szeptember 10. 09:20

Az ABB együttműködik a Fejlesztési Minisztériummal a hazai elektromos autózás fejlesztésében

Az energetikai és automatizálási technológiák terén a világ élvonalához tartozó ABB elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  (NFM) felkérését egy, a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási-fejlesztési projektben való együttműködésre.

2014. augusztus 4. 09:36

Tizenhétezren csatlakozhatnak a digitális világhoz

Június 30-án az utolsó laptopok is gazdára találtak a Digitális Közösségi Program keretében a miskolci járásban. Ezáltal immáron tizenhétezerre duzzadt azok száma, akik utat kapnak a digitális világba, és elkezdhetnek megismerkedni vele. A kormány ugyanis oktatást is biztosít a programban résztvevők számára.

2014. július 1. 14:05

Megújíthatják a vállalkozásokat az infokommunikációs eszközök

A kormány aktív eszközökkel kívánja segíteni a kis- és középvállalkozókat, hogy fokozzák digitális kompetenciájukat. Ez derül ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szavaiból a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett budapesti konferencián, április 22-én.

2014. április 23. 09:20

Megvannak a Digitális Közösség Program első diákjai

Már iskolapadba ültek a Digitális Közösség Program tanfolyamának első diákjai tegnap, ahol egy szintfelmérőt követően az elkövetkezendő időben ingyen tanulhatják meg a számítógép- és internethasználat alapjait a miskolci járásban.

2014. április 17. 09:31

Konzultáció a teljes szélessávú lefedettségért

Magyarországon jelenleg még 500 olyan település van, amely nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapvető infrastruktúrával. A kormány ennek megváltoztatása érdekében konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel.

2014. április 15. 11:28

Még mindig sokan nem használják az internetet

Múlt héten tartotta az Informatikai és Könyvtári Szövetség egyhetes országos rendezvénysorozatát (Könyvtári Fiesta 15 éve) országszerte, melyen közel kétezer program várta a közönséget. Sajnos hazánkban sokan akadnak olyanok, akik még sokan nem használták az internetet.

 

2014. április 3. 11:21

Közös megrendeléssel ingyen hívhatják egymást mobilon a kormányzati szervek

A kormányzati szervek mobilszolgáltatására feladott közös megrendelés azt a lehetőséget teremti meg, hogy az érintett szervezetek közös hívócsoportba kerüljenek, így egymással ingyenesen telefonáljanak - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI kérdésére.

2014. február 25. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27