Egyesítené lemezkiadóját a Sony és a Bertelsmann

Tóth Kristóf, 2003. november 9. 22:13
A japán elektronikai óriás Sony Corp., illetve a német médiaóriás Bertelsmann AG megállapodott a két cég lemezkiadó leányvállalatainak egyesítéséről, amellyel a világ legnagyobb lemezkiadója születne meg.
A közösen létrehozandó új cégben mindkét fél 50 százalékos részesedéssel rendelkezne, az újszülött neve pedig Sony BMG lenne. A társaságok tervei szerint a Sony BMG vezetésébe azonos aránnyal kerülnének be a két lemezkiadó jelenlegi vezetői. Az üzlet megvalósulásához azonban a társaságoknak még szükségük lesz a jelentősebb amerikai és európai versenyügyi szabályzóbizottságok támogatására is.

A tervezett fúzió részleteit a társaságok egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. Amennyiben azonban a szabályzó bizottságok zöld utat adnak az egyesülésnek, a világ legnagyobb lemezkiadója születne meg, amely a globális zenepiacon mintegy 26 százalékos részesedéssel rendelkezne. A jelenlegi piacvezető, a Universal Music a piac 24 százalékát tudhatja magáénak.

Mivel azonban a EMI és a Time Warner is egyesülési tárgyalásokat folytat egy ideje, könnyen elképzelhető, hogy egy viszonylag kiegyenlített négyes alakul ki a zenepiacon, ahol a három vezető cég mellett szintén 25 százalék körüli együttes részesedéssel állnának a független lemezkiadók.

Könnyen elképzelhető azonban, hogy a versenyügyi szabályzóbizottságok megakadályozzák a Sony Music és a BMG egyesülését. 2000-ben az EMI és a Time Warner egyszer már megszakította a fúziós tárgyalásokat, mivel a felek attól tartottak, hogy az Európai Bizottság nem hagyná jóvá a lépést.

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az akkumulátor a telefon lelke

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 09:03

1 év alatt közel 12 évet parkoltak az autósok a Yettel mobilparkolással

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 07:56

A HONOR uralta 2024 elején a kínai okostelefonos piacot

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 07:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50