Új megoldás az appliance tűzfalak világában a Stonesoft-tól

forrás Prim Online, 2003. november 12. 10:05
A Stonesoft - a vállalati kategóriájú biztonsági, valamint magas rendelkezésre állást és terhelésosztást biztosító szoftverek vezető szállítója - kiemelt partnerén keresztül forgalmazza az új, hardver alapú Stonesoft StoneGate High Availability tűzfal- és VPN-termékcsaládot Magyarországon.
"A StoneGate Appliance tűzfalak megjelenésével kiküszöbölhetővé válnak a tűzfal szoftver-rendszer és a hardver eszközök közötti esetleges kompatibilitási problémák. A StoneGate célhardvernek köszönhetően kimagaslóan megbízható, nagyobb teljesítményre képes tűzfalak állnak a felhasználók rendelkezésére" - mondta Györe Márk, a PiK-SYS Kft. IT biztonsági tanácsadója, minősített StoneGate mérnöke és oktatója.

A StoneGate biztonsági berendezéseket a legnehezebb feladatokat ellátó hálózati környezetek igényeihez optimalizálták, mégis könnyen telepíthetők, kényelmesen használhatók és központilag felügyelhetők - ami kivételes költséghatékonyságot eredményez. A termékcsaládba tartozó eszközök között ugyanúgy megtalálhatók a kis irodák és kirendeltségek számára készült rendszerek, mint a csúcskategóriás vállalati tűzfalak/VPN átjárók. A legkisebb StoneGate eszköz 3 csatlakozással rendelkezik és áteresztőképessége 20 Mbps, míg a legnagyobb 10 csatlakozással (gigabit) rendelkezik és teljesítménye 2300 Mbps. Minden tűzfalberendezés támogatja a legismertebb VPN protokollokat és AES-128 VPN kapacitása akár 292 Mbps is lehet.

2003. szeptemberében a StoneGate tűzfal/VPN megoldása és magas rendelkezésre állást biztosító modulja kategóriájában elsőként felelt meg a Common Criteria EAL4+ szabvány előírásainak. Az EAL4+ tanúsítvány részeként a StoneGate VPN megoldása elnyerte a Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2) tanúsítványát is. A Common Criteria egy széles körben elismert ISO szabvány, amelyet 17 ország jóváhagyott.

A Stonesoft közel egy éve kezdte meg termékeinek magyarországi forgalmazását kiemelt partnerén keresztül, s így a megoldásait választó hazai vásárlók magyar nyelven is kapnak terméktámogatást. A Stonesoft StoneGate biztonsági berendezéseit a PiK-SYS Kft. forgalmazza és nyújt hozzá kiegészítő szolgáltatásokat.
Kulcsszavak: StoneSoft security Piksys

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

A SteelSeries egy új színárnyalattal bővíti a díjnyertes Nova Pro Wireless headsetet

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 09:35

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Így lesz egy közösségi ötletből a Cápákat is vonzó innováció

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 16:01

A Continental a DeepDrive-val közösen fejleszt integrált fékkel ellátott kerékmeghajtást

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14