A Diamond visszatért a grafikus kártyák piacára

Tóth Kristóf, 2003. november 19. 10:44
A vásárlók körében egykor nagy elismertségnek örvendő Diamond Multimedia a korábbi bejelentéseknek megfelelően a napokban visszatért a grafikus megoldások piacára.
A vállalat munkatársai 49-99 dollár közötti áron kapható, tehát nem éppen high-end kategóriás, AGP, illetve PCI buszos, Stealth típusjelzésű új grafikus kártyákról rántották le a leplet, mely termékeket rövid időn belül várhatóan újabb Diamond kártyák követnek majd. Emlékezetes, hogy a Diamond Multimedia egyike volt azon cégeknek, melyek jó pár évvel ezelőtt a világon elsőként mutattak be háromdimenziós grafikus gyorsítással rendelkező videokártyákat, ezt követően pedig a vállalat a közelmúltban kivonult a szektorból.

A Diamond Multimedia most a Diamond Stealth S90, Diamond Stealth S80, Diamond Stealth S70, illetve Diamond Stealth S60 típusjelzésű grafikus kártyákkal tért vissza ebbe a meglehetősen zsúfolt piaci szegmensbe, mely újdonságok közül a legdrágább 99 dollárba, a legolcsóbb pedig 49 dollárba kerül. A 99 dolláros jelenlegi csúcsmodell, a Diamond Stealth S90 lelke nem más, mint egy Nvidia GeForce FX 5200-as grafikus processzor, mely mellett többek közt egy D-Sub, egy DVI, illetve egy TV-Out csatlakozó található még az AGP buszos kártyán. A Diamond Stealth S80 egy ATI Radeon 9200 SE típusjelű, 64 bites memóriakontrollerrel rendelkező grafikuschip köré épül. Az ugyancsak D-Sub, DVI és TV-Out csatlakozókkal ellátott videokártyáért 89 dollárt kell fizetni, függetlenül attól, hogy a PCI, vagy éppen az AGP interfészes változatról van szó. Az egyetlen D-Sub kimenettel rendelkező, 59 dolláros kereskedelmi árú Diamond Stealth S70-es kártyán egy Nvidia GeForce 2 MX400-as grafikus processzor teljesít szolgálatot, a D-Sub és TV-Out csatlakozóval szerelt alapmodellen, a Diamond Stealth S60-as kártyán pedig egy ATI Radeon 7000-es processzor található. Utóbbi abszolút belépőszintű termék ára 49 dollár.

A Stealth S90 és a Stealth S80 128 MB grafikus memóriát tudhat magáénak, és a vásárlók ezen kártyák mellé megkapják a SpyHunter című játék teljes verzióját. A Stealth S70-en 64 MB, a Stealth S60-on pedig mindössze 32 MB memóriát találhatunk, és ezen kártyák mellé nem csomagol játékszoftvert a gyártó. A közölt specifikációkból látható, hogy a nagyobb teljesítményű Diamond kártyákra váró felhasználóknak meg kell várniuk a cég Viper termékcsaládjának közeljövőbeli bemutatkozását.

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50