Visa Moscow Social Card: forradalmi program

forrás Prim Online, 2003. november 19. 20:35
Több mint egymillió Visa smartkártyát adtak ki a Moscow Social Card program keretében, amely a világ egyik legnagyobb többfunkciós smartkártyaprogramja - jelentette be ma a Visa International.
A program széles körű lehetőségeket kínál az orosz főváros Visa-kártyatulajdonosai számára. A 2002 júliusában indított program a szociális juttatásokban részesülő moszkvai lakosokat - diákok, nyugdíjasok, a fegyveres erők tagjai, közalkalmazottak és mások - olyan smartkártyával látja el, amely a személyazonosság és a juttatások igazolását, valamint a Visa-kártyával történő fizetést egyaránt lehetővé teszi. A többfunkciós kártya jelenleg a következő lehetőségeket tartalmazza: metrójegyvásárlás, egészségügyi és társadalombiztosítási szolgáltatások, valamint az állami támogatásokhoz és a kijelölt kiskereskedelmi üzletek kedvezményeihez való hozzáférés. A Social-kártyát nemcsak Oroszország 57 ezer Visa-elfogadóhelyén, hanem a világ több mint 20 millió pontján is használni lehet.

"A Moscow Social Card forradalmi program, amely bemutatja a smartkártyák társadalmi hatását és gazdasági lehetőségeit" - mondta Radu Obreja, a Visa International-CEMEA alelnöke és Magyarországért felelős igazgatója. "A programot olyan modellnek tekintjük, amelyet meg lehet valósítani Oroszországban. Ez egy kiváló példa arra, hogyan lehet a globális technológiát a helyi piaci viszonyokhoz igazítani, és ennek során új értéket teremteni az ott élő embereknek."

Ezzel folytatta: "A moszkvai városi tanács azt tapasztalta, hogy a járulékrendszer adminisztrációs költségei csökkentek, miközben egymillió polgár érezhette az előnyeit a gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elektronikus kifizetési rendszernek. A program megmutatja a chipkártyában rejlő igazi lehetőségeket, a technológiát, amelyet most közreműködő bankjaink segítségével Magyarországon kívánunk bevezetni. Kisebb magyarországi smartkártyaprojektekről már eddig is esett szó a felek között - például a diákigazolványok személyazonosítóként és utazási kártyaként, bérletként való egyidejű alkalmazását. A Moscow Social Card kiváló példa a Visa bankokkal, helyii vállalatokkal és a kormánnyal való együttműködésére."

A program részeként a Visa - a Bank of Moscow-val és a Rosan Finance-szel együtt - a legújabb smartkártya-technológiát alkalmazza, többek között a dupla érintkezési felületű kártyákat és a dinamikus adathitelesítést (DDA).

"A dupla érintkezési felület lehetőséget nyújt arra, hogy egy tranzakciót hagyományosan is végre lehessen hajtani - a kártya érintkezési felületét használva -, illetve a kártya és a terminál közötti rádiócsatornán keresztül is. Ez másfajta alkalmazást is lehetővé tesz, például beléptetést, csakúgy, mint a korábban kiadott egymillió kártya esetében, amelyeken csak egy mágnescsík és MIFARE érintkezés nélküli modul volt" - mondta Timur Rodionov, a Rosan Finance értékesítési igazgatója.

Oroszországban és a Visa CEMEA régiójában először használják a dupla érintkezési felületű kártyát. A dupla érintkezési felületű kártyák a legfejlettebb csúcstechnológiát nyújtják Oroszországnak, továbbá biztonságosabb és költséghatékonyabb tranzakciókat tesznek lehetővé. A kísérlet során szintén használják a dinamikus adathitelesítést (DDA), amely a létező legbiztonságosabb kártyadokumentálási módszer. Az év végéig 20 000 kártyát adnak ki, azt tervezve, hogy jövőre kereskedelmi mennyiségű lesz a kibocsátás.
Kulcsszavak: Visa bank

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50