Zeneszolgáltatás az O2-nél

Kollár Csaba, 2003. november 20. 13:10
A korábbi felvetésekkel és híresztelésekkel ellentétben, melyek többek között jogi akadályokat emlegettek, az O2 bejelentette, hogy útjára indítja a zeneletöltési szolgáltatását mobilkörnyezetben.

Az O2 zeneszolgáltatását egyebek mellett a Nokia, a Samsung, a Sony Ericsson és a Siemens telefonokkal lehet elérni; letölthetünk és megoszthatunk egymással zeneszámokat a Digital Music Player segítségével. A kiegészítő eszköz a mobiltelefon infravörös LED-jén, vagy kábelen keresztül tud csatlakozni a telefonhoz. Ha a csatlakozás létrejött, a felhasználó számos keresési feltétel alapján tud böngészni az adatbázisban (pl.: előadó neve, szám címe…), egy 30 másodperces „belehallgató” klipet is letölthet, majd ezt követően a teljes számért 1,5 GBP-t kell fizetnie. Kedvezőbb konstrukciót kínál a Virgin, ahol a hasonló szolgáltatásnál egy zeneszám letöltése mindössze 60 p-be kerül.

Az O2 Digital Music Player-e akár önálló zenetárként is használható, aminek kapacitása 64 teljes zeneszámra terjed ki, és a mobiltelefon mellett számítógéphez is csatlakoztatható.

Kent Thexton az O2 marketingért felelős vezetője elmondta, hogy „tudjuk, hogy nagyon sok ember számára a mobiltelefon és a zene mindennapi életének meghatározó része, így megítélésünk szerint ezek kombinációja sokak számára népszerű és sikeres alkalmazás/szolgáltatás lesz.”

Az O2 jelenleg öt nagy zenekiadóval áll kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy ez év végére közel egy 100 000 számból álló adatbázisból választhatnak majd a felhasználók. A Digital Music Player a vállalat web-site-ján keresztül érhető el, 99,99 GBP áron.

Kulcsszavak: mobiltelefon zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50