Új lendületet ad PC üzletágának az IBM

Tóth Kristóf, 2003. november 24. 10:09
Az IBM a napokban választ adott azon híresztelésekre, amelyek szerint a társaság már nem fordít elég figyelmet PC-k értékesítésével foglalkozó divíziójára.
A "Kék Óriás"-nak is nevezett társaság vezetői a Comdex konferencián jelentették be, hogy az óriáscég a közeljövőben újult erővel fogja támogatni PC üzletágát, és különösen a notebookok szegmensére kíván komoly figyelmet szentelni. Az IBM az elkövetkező hónapokban számos jelentős hirdetési- és marketingkampányt indít a PC gyártók között elfoglalt helyének javítása érdekében. A társaság a jövőben emellett szorosabban össze tervezi kapcsolni PC üzletágát a többi (kutatási és fejlesztési, szoftver, és pénzügyi) divízióval, amely a vezetők szerint hatékonyabb működést, a konkurenciával szemben pedig komoly előnyt jelenthet majd.

A Kék Óriás ráadásul számos olyan szoftvert adott ki az elmúlt hónapokban, amely megkönnyíti az IBM rendszerek használatát a felhasználók számára, és ezáltal értéktöbbletet nyújt. Ilyen megoldás többek között a gyors merevlemezes rendszervisszaállítást támogató Rapid Restore, és a Wi-Fi összeköttetéseket menedzselő Access Connections.

Az IBM PC üzletága az elmúlt években meglehetősen rosszul szerepelt, és miután a divízió 1998-ban majdnem 1 milliárd dollárt veszített, az elemzők folyamatosan a részleg felszámolásáról spekulálnak. Az idei év harmadik negyedében az IBM a globális PC piac 5,3 százalékát tudhatta magáénak, jelentősen elmaradva a 15,3 százalékot uraló, piacvezető Dell Inc.-től, illetve a 15,1 százalékkal rendelkező HP-től. Az IBM azonban csak üzleti célú PC-ket forgalmaz, a fogyasztói szegmens nélkül pedig már sokkal kedvezőbb a társaság pozíciója. Szintén említésre méltó, hogy az IBM jelenleg több notebookot értékesít, mint asztali rendszert.
Kulcsszavak: IBM +céginfo

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32

Ultra Adware Killer 10.9.0.0

Az Ultra Adware Killer segítségével Windows rendszerekből tudjuk eltávolítani az adware és rosszindulatú programokat. Kitörli a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2024. május 9. 20:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36