Matáv-Albacomp: komplex infokommunikációs szolgáltatások

forrás Prim Online, 2003. december 9. 12:12
A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága és az Albacomp Rt. együttműködési megállapodást kötött a magyarországi közepes vállalatok komplex infokommunikációs kiszolgálásáról.
A két cég részéről az erről szóló szerződést Tankó Zoltán, a Matáv vezérigazgató-helyettese, Gaál Péter, a Matáv Üzleti Megoldások Üzletágának marketingigazgatója és Laufer Tamás, az Albacomp Rt. vezérigazgatója írta alá.

A két társaság a megállapodás értelmében arra vállalkozott, hogy cégeknek és intézményeknek komplex telekommunikációs és informatikai megoldásokat nyújtson: a szolgáltatások teljes körűen lefedik a szervezetek kommunikációs igényeit a belső hálózattól, a telefonközponton keresztül az elektronikus levelezésig vagy nyomtatásig. A Matáv és az Albacomp iparág-specifikus megoldáscsomagjait úgy alakították ki, hogy ezek pontosan megfeleljenek a középvállalatoknak.

Az Albacomp és a Matáv együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza. Az Albacomp nemcsak beszállító és szoftverfejlesztő, hanem rendszerintegrációs partnere is a Matávnak

Az új megoldások a hagyományos beszerzési konstrukciók mellett akár bérleti formában is elérhetők a középvállalatok számára.

Az Albacomp az együttműködés során a kis- és középválallati szektorban szerzett informatikai projekt tapasztalataival és országos lefedettségű szervizhálózatával járul hozzá a piacon való közös fellépéshez. Az Albacomp a megállapodás révén eszközeladásait tekintve a következő évben jelentős mértékű növekedésre számít.

A Matáv a telekommunikáció és információtechnológiai ipar konvergenciáját felismerve döntött az új megoldások kialakítása mellett. Az elmúlt év piaci mozgásai azt mutatták, hogy az ügyfelek az üzleti folyamatokban jelentkező egyre összetettebb problémáikat kívánják e két szakterület kombinálásával megoldani.

Az üzleti megoldások üzletág megoldásai választ kívánnak adni többek között a profitnövelés, az ügyfélkör-megtartás és nem utolsósorban a költséghatékony működés alapvető elvárásaira, megszólítva azon cégek, vállalkozások körét, amelyek a piaci versenykörülmények között törekszenek talpon maradni.

A Matáv komplex megoldásai az alábbi témaköröket ölelik fel:

  • ügyfélkapcsolati megoldások
  • biztonságtechnikai megoldások
  • megosztott internet megoldások
  • szálloda megoldások
  • kereskedelmi lánc megoldások
  • távoli elérés megoldások

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága által kidolgozott megoldáscsomagok moduláris felépítésüknek, a részmegoldások önálló működésképességének köszönhetően lehetőséget kínálnak azok ütemezett megvalósítására, valamint egyedi, cégre szabott alkalmazások összeállítására. A komplex megoldások nyújtásának új eleme, hogy az ügyfelek egy kézből, a Matávtól rendelhetik meg az igényeikre szabott megoldáscsomagokat, vagyis az üzletág olyan fővállalkozói tevékenységre vállalkozik, amelynek célja, hogy ügyfelei üzletmenetét, üzleti folyamatait, azok fejlesztését a már meglévő megoldások módosításával, új megoldások kialakításával és a megoldások együttműködtetésével hatékonyabbá tegye.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55