A Telecom Italia Mobile az üzleti WiFi felhasználókat célozta meg

Kollár Csaba, 2003. december 17. 22:20
A Telecom Italia Mobile (TIM) bejelentette, hogy olyan integrált celluláris/WiFi szolgáltatást indít útjára, amelyikkel elsősorban a vállalati ügyfeleket célozza meg.

A szolgáltatás bevezetése előtti - tesztelési - szakaszban a kiválasztott üzleti felhasználók, beleértve a Logotel-t vagy az INRES Coop-ot kipróbálhatják a vállalat fejlesztéseit. Így munkatársaik és a vállalatot látogatók 11 mbps sávszélesség mellett érthetik el a WLAN-t.

A szolgáltatást a WLAN TIM Date Kit elnevezésű csomagban hozzák forgalomba, aminek a részét képezi a PC WLAN Card, valamint egy olyan szoftver is, amelyik lehetővé teszi a kapcsolatot az USB portok, illetve a mobiltelefonok SIM kártyája között. A SIM-alapú hitelesítési eljárással a vállalati ügyfelek képesek a vállalaton keresztül úgy csatlakozni a vezetéknélküli internethez, hogy közben rejtve marad előttük a vállalat belső hálózata.

Elemzők szerint a TIM-et is kedvezőtlenül érinti a kialakult helyzet. Ez több összetevőből áll. Egyfelől az olasz lakosság "alulteljesít" a WiFi-ben, legalábbis ami az érdeklődését illeti. Másfelől az olasz antitröszt hatóság megakadályozta, hogy a vállalat megvegye a jelenleg még független WISP Megabeam Italia-t. ezek miatt döntött úgy a TIM stratégiai menedzsmentje, hogy az eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a vállalati ügyfelekre, azok kiszolgálására.

Kulcsszavak: WLAN Telecom Italia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38