Az indiai filmstúdiók a Kazaa-val szövetkeznek

Tóth Kristóf, 2003. december 31. 11:04
A vezető indiai filmstúdiók úgy döntöttek, hogy szakítva a korábbi hagyományokkal, az interneten keresztül, a népszerű Kazaa szolgáltatás segítségével is terjeszteni kívánják filmjeiket, amitől egyébként nem titkoltan jelentős extrabevételekre számítanak.
Az ausztráliai székhelyű Sharman Networks-féle Kazaa szolgáltatást a kezdetekben mintegy harmincöt indiai filmes cég fogja felhasználni filmek online módon történő terjesztésére. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy mindez szöges ellentétben van az amerikai gyakorlattal, hiszen a hollywoodi stúdiók nemhogy nem szimpatizálnak a Kazaa-val, illetve a hozzá hasonló szolgáltatásokkal, hanem nagyon komoly támadásokat is indítanak ezen szolgáltatások ellen, mondván, hogy azok rendkívül nagy károkat okoznak a szórakoztató iparnak.

A Kazaa és az indiai filmstúdiók között létrejött megállapodások értelmében a Kazaa mintegy 60 millió felhasználója korábban elérhetetlen tartalmakhoz férhet hozzá, mégpedig teljesen legálisan - áll a Sharman Networks által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben. A Kazaa-n keresztül elsőként a Supari című izgalmas thriller érhető el, melyért 2,99 dollárt, vagyis mintegy 625 forintot kell fizetni. A filmet tartalmazó állomány úgy van programozva, hogy megtekintés után semmisítse meg magát, illetve olyan technológiákkal van felvértezve, melyek megakadályozzák az illegális módon történő lemásolást. Rendkívül izgalmas számomra, hogy ebben az internetes fájlcserebere-szolgáltatások ellen tűzzel-vassal küzdő piaci szegmensben én lehetek az első, akinek a filmjét el lehet érni a Kazaa segítségével - nyilatkozta Meenu Kumar, az említett thriller producere.

Sokan talán nem is tudják, hogy Indiában milyen fejlett szórakoztatóipar van. A távol-keleti országban évente több mint ezer filmet készítenek. Az egymilliárd lakosú Indiában azonban egyelőre csak mintegy 10 millióan rendelkeznek internet-hozzáféréssel, igaz, a világ többi régiójában több mint 20 millió indiai internetfelhasználó él, akik vélhetően rendkívüli módon örülnek a Kazaa új szolgáltatásának. Az indiai filmstúdiók tisztában vannak azzal, hogy az internetes filmterjesztés rövid időn belül nem jelent túl nagy bevételi forrásokat, azonban hosszabb távon igen is nagy fantáziát látnak a dologban.
Kulcsszavak: Kazaa film

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55