A 3G nagy mértékben növelheti a gyerekpornó elterjedését

Kollár Csaba, 2004. január 15. 07:45
A harmadik generációs mobiltelefonok az eddigiekhez képest sokkal nagyobb mértékben növelhetik a gyerekpornó elterjedését.
Az NCH, gyerekekkel foglalkozó szervezet véleménye szerint a gyerekpornó mértéke 15-ször nagyobb, mint 1988-ban volt, mivel az internet és az új mobilkommunikációs eszközök kedveznek az ilyen jellegű tartalmak elterjedésének.

A múltban a pedofilok, amikor még döntően az internetet használták, félhettek attól, hogy viszonylag hamar fény derül vágyaikra. A mobilinternet használatával azonban sokkal bátrabban társaloghatnak, cserélhetnek fájlokat sorstársaikkal. Angliában például a mobiltelefon-tulajdonosok többsége kártyás telefont használ, és nem kell magát regisztrálnia ahhoz, hogy a telefonját például fájlcserélésre használja.

John Carr az NCH internetes tanácsadója szerint "nem önmagában a fájlok cserélgetésével van a baj, hanem azzal, hogy a pedofilia mögött mindig bűn van. A képeken/filmeken szereplő gyerekek többségét ugyanis kényszerítik a szexuális aktusra."

Rendőrségi elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy miközben 1988-ban mindössze 35 pedofilt kaptak el, addig 2002-ben már 549 embert. Ha az elkövetkező öt évet nézzük, akkor elképzelhető, hogy csökkenni fog a rendőrség által elkapott pedofilok száma, ugyanakkor a technika "mobilizálása" miatt a pedofilok száma drasztikusan emelkedni fog.

A pedofilok számára a chatszobák jelentik a legjobb kommunikációs platformot arra, hogy jövőbeli áldozataikkal találkozzanak. Itt jó szándékú, a gyerekek problémái iránt fogékony, megértő embernek állítják be magukat, akik ezáltal hamar elnyerik a tinédzserek bizalmát. Számos népszerű mobiltelefonban található chat szoftver, amely "az ismeretlenség mellett biztosítja a kommunikációt a pedofil és a tinédzserek között."
Kulcsszavak: mobiltelefon szex

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55