126 milliárd dollár bevétel 2008-ra a vezeték nélküli szolgáltatásokból

Kollár Csaba, 2004. január 15. 20:56
Az ARC Group legfrissebb, Mobile Content and Applications 2003 címet viselő tanulmánya szerint a mobilszolgáltatásokból származó bevételek nagysága elérheti a 126 milliárd USD-t.
Miközben a hangszolgáltatásokból származó bevételek az előrejelzés szerint csökkenő növekedést mutatnak, a teljes mobilpiac erőteljes növekedést produkál, köszönhetően az olyan szolgáltatásoknak, mint az üzenetek küldése, a játék vagy a zene, illetve videó.

Richard Jesty, a tanulmány szerkesztője szerint: "a mobilpiacon elérhető szolgáltatások tekintetében a növekedést nagymértékben előmozdíthatják a fiatalok, illetve azok, akik a marketinges felosztás szerint a korai elfogadók kategóriájába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy összességében a jövőben bevezetésre kerülő új szolgáltatásokból származó bevételektől függ a dinamikus növekedés mértéke."

Az ARC Group a felmérésben a mobil telekommunikációs piac nemzetközileg elismert szakértőit, illetve a gyártók és a szolgáltatók képviselőit kérdezték meg világszerte, többek között a fejlődés mértékéről, illetve a fejlődést előmozdító szolgáltatásokról és alkalmazásokról. Richard Jesty így kommentálja ezt: "a szakértői megkérdezések megerősítették bennünk eredeti hipotézisünket. Az üzenetek, zenék és játékok jelentik a mobilbevételek egyre nagyobb részét. Az pedig újabb lökést adhat a mobilbevételek növekedésének, hogy 2008 körül már a harmadik generációs telefonokkal számos új, eddig még ismeretlen alkalmazás és szolgáltatás vehető igénybe."
Kulcsszavak: mobil tanulmány játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14