Vatikán-média - az első katolikus televízió az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 4. 11:40
Az első interaktív katolikus webtévét hozta létre olasz fiatalok lelkes csoportja, amely az internetes kapcsolattartás fontosságára utaló pápai útmutatásokat fogadta meg.

Az Olaszországban a www.papaboys.it mellékleteként létrehozott papaboys.tv honlapján egyelőre viszonylag szegényes a választék – a nézettség is -, s többnyelvűsége ellenére február 3-án estéig kevesebb mint hétszáz látogatót jelzett számlálójuk. Ez érthető is, hiszen "szörföző" szemmel nézve inkább régi háttéranyagokat kínálnak, s a technika egyelőre nem sokkal jobb az amatőr színvonalnál.

Az év elején indult "Papaboys web television" a születési nehézségek ellenére fontos kezdeményezés, hiszen azt jelzi, hogy a Vatikán egyre nyitottabb a tömeg- és gyors tájékoztatás irányában, mint ezt a Szentszék sajtószolgálatának hivatalos és nagyon értékes honlapja is bizonyítja. Az új interaktív honlap ígéretei szerint rendszeresek lesznek az interjúk a vatikáni vezetőkkel, s ez önmagában is fontos jelzés.

A "papaboys.tv" hálózatát a 32 éves Daniele Venturi irányítja, s munkáját tíz fiatal, huszonéves tévéújságíró segíti. Hitvallásuk szerint függetlennek tekintik magukat a hivatalos Vatikántól, de a világhálóval kapcsolatos pápa útmutatásoknak megfelelően járnak el.

Kulcsszavak: vallás website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55