Megatrend: sikeres 2003-as év, irány külföld!

Kovács Attila, 2004. február 17. 17:54
A Megatrend 2000 Informatikai Rt. 1,6 milliárd forintos árbevétel mellett 93 millió forintos plusz üzemi eredménnyel, 54 M Ft-os adózás előtti pozitív eredménnyel, 60 millió forintos szoftverexporttal zárta a 2003-as évet - jelentette be a február 17-én tartott sajtótájékoztatón K. Szabó Imre, elnök-vezérigazgató.
Az Infosys integrált vállalatirányítási rendszer hazai eladásai mintegy 40%-al nőttek a tavalyihoz képest. A Megatrend Romania Srl. több lezárt, referenciaértékű projekttel büszkélkedhet, az új üzletek közül kiemelendő a legnagyobb magántulajdonban lévő román nagyvállalattal, a Transilvaniaval kötött megállapodás. A cég új, saját fejlesztésű biztonsági szoftvere az ISee Adatbiztonsági Rendszer bevezetésre került a hazai piacon, a termék iránti érdeklődés a határon túl is rendkívül intenzív a termék iránt.

Az Infosys felhasználói tábora a 2003-as évben 12 új ügyféllel bővül, így már 170 helyen, összesen 4500 végponton használják. A Globus Rt. szerződés mind volumenében, mind komplexitásában kiemelkedik az év projektjei közül. Az Infosys Integrált Költségvetési Rendszert az Energia Központ Kht., a Kecskeméti Önkormányzat, és két megyei munkaügyi központ választotta.

Nemzetközi téren: a Megatrend Romania Srl. 2003-ra megteremtette a dinamikus fejlődés feltételrendszerét. Két lezárt projekt, és két új, nagy volumenű megrendelés bizonyítja, hogy az Infosys üzleti logika lokalizálható, a tudás transzportálható, és a technológia kielégíti a nemzetközi igényeket is. A Kopiernicus Birotica Srl. elektronikai cikkek értékesítésére és szervizére szakosodott, országos üzlethálózatot működtető vállalkozás. Szeptember óta a cég ügyviteli folyamatait az Infosys kezeli. A TipoHolding SA az alap ügyviteli modulok mellett egyedi nyomdaipari termelésirányítási modul kifejlesztésére is megbízást adott. A Goldstern International telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletlánc, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. A mintegy 120,000 EUR értékű szerződés az Infosys® logisztikai és pénzügyi rendszerének bevezetésére vonatkozik, teljes egészében lefedve a valamennyi megyében jelenlévő, összesen 70 üzletet számláló országos rendszert. A 2003-as év folyamán került előkészítésre, de 2004. januárjában került aláírásra egy szerződés a legnagyobb román magántulajdonban lévő élelmiszeripari vállalkozással, a Transilvaniaval. A projekt célja a gyártást, az országos telephelyhálózatot és az export tevékenységet is magában foglaló tevékenységrendszer teljes körű informatikai támogatása. 2004-ben a Megatrend Ukrajnában is megkezdi tevékenységét.

Előreláthatólag 2004. február végén kerül aláírásra az a szerződés, amelynek révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. 130 millió forintos tőkeemelés révén a Megatrend 2000 Rt. társtulajdonosa lesz a Megatrend Romania Srl.-ben. A Corvinus Rt. pénzügyi befektetőként tulajdonosi státuszát 2008. végéig kívánja megtartani. A Magyar Fejlesztési Bank többségi tulajdonában lévő Corvinus Rt. tevékenységének célja a magyar tőkeexport elősegítése. A befektetés révén a Megatrend Romania hatékonyabban aknázhatja ki a kedvező piaci trendekben rejlő lehetőségeket, megteremtheti a fejlődéshez szükséges infrastrukturális feltételeket, 3-5 éven belül meghatározó piaci szereplővé válhat a honi ERP szektorban.

Az ISee (olvasd: ájszí) adatbiztonsági rendszer 2003-as debütálása sikeres volt. Két ügyfél csatlakozott a felhasználói táborhoz, az ÁPV Rt., a Magyar Posta Rt. Az ISee a biztonsági vezető munkáját támogatva, a biztonságpolitika adatvédelmi irányelveinek betartatási és kontroll folyamatát automatizálja a különböző minősített információk, állam-, szolgálati, és üzleti titkok tekintetében. A termék iránt a tatáron túl is nagy az érdeklődés.

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50