Elhunyt az ITD Hungary vezérigazgatója

Szalay Dániel, 2004. február 22. 21:18
A 46 éves dr. Lednitzky Péter 2003. januártól volt az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. vezérigazgatója, korábban a Déltáv Rt. vezérigazgatója, majd a Vivendi Telecom Hungary kormányzati és külkapcsolati igazgatói teendőit látta el, az ITDH vezetőjeként alig több mint egy esztendőt dolgozhatott.

A pénteken hajnalban váratlanul elhunyt Lednitzky Péter az ITDH vezetőjeként legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében erősítse az ITDH pozícióját mind itthon, mind külföldön. Növelni kívánta hatékonyságát és eredményességét a kereskedelemfejlesztés, a befektetés-ösztönzés, valamint a kis- és középvállalkozások európai uniós felkészítése tekintetében. Fontosnak tartotta a gyors reagáló-képességet, a szolgáltató jelleg megerősítését, és kiemelt figyelmet fordított az e-tartalom fejlesztésére, az ITDH-nál meglévő adatbázis vagyon széles körű használhatóvá tételére.

Lednitzky Pétert a Külügymisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az ITDH saját halottjának tekinti, várhatóan Szegeden helyezik végső nyugalomra.

Lednitzky Péter a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 1988 és 1990 között a Magyar Köztársaság párizsi nagykövetségének titkáraként, ezt követően a Magyar Nemzet Lapkiadó Rt. vezérigazgatójának tanácsadójaként, később a cég marketingigazgatójaként tevékenykedett. 1994-ben a Déltáv Rt. marketingigazgatója volt, 1997-ben pedig már a vezérigazgatójának nevezték ki. 2002. december 31-ig (az ITD Hungary vezetőjének való kinevezéséig) a Vivendi Telecom Hungary kormányzati és külkapcsolati igazgatója volt.

Kulcsszavak: ITDH CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50