Nyereséges a Novell első negyedéve

forrás Prim Online, 2004. február 27. 12:12
A Novell bejelentette a 2004. január 31-én véget ért első pénzügyi negyedéve eredményeit.
A cég 267 millió dolláros árbevételt ért el az első negyedévében, szemben a 2003 azonos időszakában jelentett 260 milliós árbevételével. A nettó eredmény 2004. első pénzügyi negyedévében 10 millió dollár - részvényenként 0,03 dollár - volt. Ez az érték 2003. első pénzügyi negyedévében 12 millió dollár nettó veszteség - részvényenként 0,03 dollár - volt.

A Novell első negyedévének bejelentései

  • A Novell befejezte a SUSE Linux felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé vált a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatások. A SUSE felvásárlásával a Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra.
  • Miután lezárult a Novell SUSE Linux felvásárlásával kapcsolatos akciója, a Novell bejelentette, hogy SUSE Linux Enterprise Server ügyfelei számára egy új jogi védelmi programot indít, mely további védelmet nyújt a Linux rendszerekhez kapcsolódó szellemi tulajdont érintő problémák ellen.
  • Egy újabb kulcsfontosságú elemet illesztve vállalati szintű Linux megoldásainak halmazába, a Novell bejelentette a Novell GroupWise 6.5 for Linux, az iparág legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb csoportmunka platformjának nyílt béta verzióját, mely már teljes egészében Linux rendszeren is fut. A GroupWise 6.5 for Linux ez év első felében lesz elérhető.
  • A Novell bejelentette, hogy a piacvezető Linux felügyeleti szoftver, a Ximian Red Carpet Enterprise mostantól elérhető az IBM eServer rendszerek SUSE Linux Enterprise Server (SLES) környezetben történő karbantartására és felügyeletére. A Red Carpet Enterprise az IBM Linux on POWER eServer és IBM mainframe zSeries rendszereken futó Linux operációs rendszer központosított és automatizált felügyeletét és karbantartását nyújtja, az adatközpontban használt Linux rendszerek birtoklási költségeinek jelentős csökkentéséhez.
  • A META Group nemrégiben kiadott METAspectrum for LDAP Directories elemzésében piacvezetőként nevezték meg a Novellt, a kiváló szolgáltatások és funkciók, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások, valamint az internet- és vállalati címtárszolgáltatások területén egyaránt stabil piaci jelenléte miatt.
  • A Novell bejelentette, hogy a vezető vállalati Linux felhasználói felület, a Ximian Desktop 2 mostantól támogatja a SUSE Linux, a vezető Linux szoftver és szolgáltatásokat nyújtó cég Linux felhasználói munkakörnyezet szoftverének lejújabb verzióit. Ezzel a verzióval a Novell Ximian Desktop már támogatja a SUSE Linux Desktop és a SUSE Linux 9 felhasználói felületeket.
  • A Novell bejelentette a Novell BorderManager 3.8 elérhetőségét, amelynek segítségével a vállalatok biztonságos, helyfüggetlen hozzáférést biztosíthatnak a mobil felhasználók alkalmazásaihoz, és ellenőrzésük alatt tarthatják az internetes műveleteket a nem kívánt tartalom elleni védekezés érdekében. A Novell BorderManager 3.8 egyedülálló VPN (Virtual Private Network - virtuális magánhálózat) forgalmi szabályokat kezelő motorja szerep alapú hozzáférés-kezelést használ, így a szervezetek vezetői biztosak lehetnek abban, hogy mindenki csak azokat az információforrásokat látja, melyekhez jogosultsággal rendelkezik.
  • A Novell bejelentette a Novell exteNd 5 szolgáltatás központú alkalmazásfejlesztési csomag elérhetőségét, mely segítséget nyújt a vállalatok számára a webes szolgáltatások gyors tervezésében és fejlesztésében az újabb ügyfelek elérése, a hatékonyabb partnerkapcsolatok kiépítése és az üzleti erőforrások alkalmazottak általi gyorsabb hozzáférhetősége céljából.

Az első negyedév pénzügyi részletei

A nem GAAP alapú módosított nettó eredmény 2004. első pénzügyi negyedévében 11 millió dollár volt, 0,03 dollár részvényenként, mely nem tartalmazza az 1 millió dolláros befektetési kiadásokat. Összehasonlításul, ez az érték 2003. első pénzügyi negyedévben 1 millió dollár veszteség - részvényenként 0,00 dollár - volt, mely tartalmazta a 11 millió dolláros befektetési kiadásokat.

A mérlegben a készpénz- és rövid távú befektetések 605 millió dollárt tettek ki 2004. év első pénzügyi negyedévében, szemben az egy évvel ezelőtti 651 millió dolláros értékkel. A készpénz- és a rövid távú befektetések csökkenése elsősorban a SUSE Linux-részvényesek előzetesen meghirdetett felvásárlással kapcsolatos készpénzes kifizetésének és a pozitív készpénzforgalom általi kiegyenlítésnek - beleértve a 2004. első pénzügyi negyedév 31 millió dolláros működési cash flowját - tulajdonítható. A DSO (Days sales outstanding) értéke 60 napra csökkent 2004. első negyedévének végén az előző negyedév 74 napos értékéhez képest. A halasztott bevételek értéke 294 millió dollár volt a negyedév végén, amely 29 millió dollár, illetve 11%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
Kulcsszavak: Novell +céginfo

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14