Samsung magyarországi IT üzletág: 91%-os növekedés a cél

forrás Prim Online, 2004. február 29. 11:11
A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91%-os növekedést vár a 2004-es évre. Az IT üzletág jelentős bevételnövekedést tervez minden szegmensben - 2004-ben fókuszba az optikai meghajtók kerülnek, amely termékcsoportban 150%-os árbevétel-növekedést tervez a Samsung.
A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága minden termékcsoport esetében jelentős bevételnövekedést tervez 2004-ben. Kivételt csak a hagyományos CRT monitorok képeznek, ahol az új technológia, a TFT monitorok térnyerése miatt a piac stagnálása és a monitorok áreróziója a meghatározó.

A TFT monitorok esetében robbanásszerű növekedéssel számol a Samsung - a 2003. évi 1,2 milliárd forintos árbevételt 142%-kal tervezi túllépni.

A HDD portfolió kiteljesítésétől 173%-os bővülést remél a cég a 2003-as 700 millió forintos árbevételhez képest.

A 2003 februárjában bevezetett nyomtató-termékvonal is masszív növekedéssel kecsegtet a teljes lézer kínálat bevezetésével - a terv 500%-os árbevétel-növekedés a 2003-ban jelentett 100 millió forint után.

Fókuszba az optikai meghajtókat kívánja helyezni a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága 2004-ben. Ebben a szegmensben 150%-os növekedést, azaz 1 milliárd forintos bevételt tervez a Samsung.

A Samsung ODD termékei

A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről évre 100% feletti rátával nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics OMS részlege piacvezető mind a CD-ROM-ok, mind a DVD-ROM-ok piacán. Az ODD piac az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4%-kal nő 2004-ben, míg értékben 3%-os csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A Samsung Electronics OMS részlegének fő termékei a CD-ROM és az olvasó DVD-ROM, az olvasó és újraíró funkciót is ellátó CD-RW, valamint a Combo, mely a CD-RW és a DVD-ROM kombinációja, és egyben a következő generáció stratégiai terméke.

A Samsung Electronics OMS részlege "Best Award" díjat kapott a világ 10 legnagyobb PC gyártójától. A DVD-ROM-ok és a Combók minőségét - többek között - a világ számos szaklapjától elnyert díj is bizonyítja. Így például - többek között - Csehországban, Lengyelországban, az USA-ban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban.

A Samsung Combo meghajtója

A Samsung Electronics kiemelkedő fejlesztése a gyűrűs lencseszerkezet (Annular Mask Lens Pick-up) formátum, melyet a Samsung a világon először és kizárólagos joggal vezetett be és szabadalmaztatott. A technológiát a combo meghajtóban használják, ahol a két különböző hullámhosszúságú lézersugarat egy speciálisan kialakított optikai lencsén vezetik keresztül, s így az eszközök mindkét lemezfajtát képesek egy lencserendszerrel olvasni. Az automatikus kiegyenlítő rendszer (Automatic Ball Balancing System) , az akusztikus zajcsökkentő rendszer (Acoustic Noise Reduction System) és a dinamikus rezgés elnyelő (Dynamic Vibration Absorber) pedig tompítja a rezgést és csökkenti a zajszintet az optikai meghajtókban.
Kulcsszavak: Samsung-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59