Kiszivárgott a két szlovákiai mobilszolgáltató teljes adatállománya

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 10. 09:10
Hárommillió szlovákiai mobiltelefon-tulajdonos 2002-es adatainak teljes állományát tették hozzáférhetővé egy internetes oldalon ismeretlenek.

A példátlan esetre csak a napokban derült fény: a hackerek nemcsak az Orange és az Eurotel nevű két szolgáltató ügyfeleinek nevét és telefonszámát, hanem egyéb, személyes adatait is nyilvánosságra hozták, amelyek közül az előfizetők, a bérletkártyán telefonálók adatai sem hiányoznak.

Az Orange és az Eurotel szerint az adatok nem az ő bázisukból váltak közprédává, és azt hangoztatják: az interneten megtekinthető adatállomány - szerkezeti eltérései miatt - nem azonos azzal, amit a szolgáltatók az akkor hatályos törvényből eredő kötelességüknek megfelelően "egy harmadik félnek" adtak át.

Nem titok, hogy ez a "harmadik fél" valójában egy negyedik fél is, nevezetesen a titkosszolgálat és a belügyminisztérium. Akárcsak a két szolgáltató, az Orange és az Eurotel, ugyanúgy a két belügyi intézmény is tagadja, hogy az adatok tőlük kerültek volna illetéktelen kezekbe. Az ügyben vizsgálat indult.

Kulcsszavak: Orange security hacker Eurotel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14