A Digital River felvásárolja az element 5 céget

OTS - Cégvonal, 2004. április 20. 12:36
A Digital River, Inc.felvásárolja a legnagyobb európai céget, amely szoftverkiadóknak nyújt elektronikus kereskedelmet támogató szolgáltatásokat; jelentősen bővíti az ügyfélköréhez tartozó szoftverkiadók számát; megerősíti pozícióit a gyorsan bővülő nemzetközi piacokon.

Az elektronikus kereskedelmet támogató szolgáltatások terén világviszonylatban is élenjáró Digital River, Inc. cég hétfőn bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a magánkézben levő element 5 AG felvásárlásáról. A szerződés értelmében a Digital River 120 millió dollárt fizet készpénzben. Ez az összeg a felvásárlástól számított 24 hónapban az element 5 teljesítményének függvényében akár további 2,5 millió dollárral is növekedhet. Az ügylet keretében a Harris Trust and Savings Bank 45 millió dolláros hitelkeretet biztosít a Digital River számára.

Az element 5 felvásárlása fontos lépés a Digital River nemzetközi növekedési stratégiájának megvalósítása felé - mondta Joel Ronning, a Digital River vezérigazgatója. - A tranzakció jelentős mértékben megerősíti európai piaci jelenlétünket, még inkább képessé tesz bennünket arra, hogy versenyben maradjunk a gyorsan bővülő nemzetközi piacokon, és várakozásaink szerint növeli részvényeseink nyereségét. A felvásárlás szerencsésen ötvözi azokat a gazdag tapasztalatokat, amelyeket a Digital River az elektronikus kereskedelmet támogató szolgáltatások terén szerzett, és az element 5 nemzetközi szoftverkiadói hálózatát. A két egymást kiegészítő cég összeolvadásától azt várjuk, hogy mind az idén, mind az elkövetkező években elősegíti a Digital River növekedését.

Az 1996-ban alapított element 5 magáncég, amely több mint 150 ország szoftverkiadói számára nyújt elektronikus kereskedelmet támogató szolgáltatásokat. Markáns európai jelenlétének köszönhetően az element 5 a világ második legnagyobb vállalkozása ezen a területen. A cég évente több mint 10 ezer ügyfele számára két milliónál is több tranzakciót bonyolít le. A felvásárlás nyomán az element 5 a Digital River százszázalékos tulajdonában levő leányvállalattá válik, amelynek központja továbbra is Kölnben lesz.

A Digital River azt is bejelentette, hogy egy garantált, feltöltődő hitelkeretről kötött szerződést a Harris Trust and Savings Bankkal. A szerződés értelmében a cég összesen 45 millió dollár értékű hitelt vehet fel 2004. május 28-ig, majd további 30 milliót ütemezett lejárat szerint 2005. június 30-ig. A hitel fedezetéül készpénz és követelések szolgálnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36