SAP, Intel mobilrendszer-értékelő program

A mobil megoldás prototípusa már 30 napon belül üzembe állítható

forrás Prim Online, 2004. április 21. 12:30
Az SAP Systems Integration AG (SAP SI) és az Intel ma bemutatták, közös nagyvállalati mobilrendszer-értékelő programjukat (Enterprise Mobility Assessment Program), amely az SAP mobil üzleti megoldásaira épül.

Az Intel barcelonai fejlesztői fóruma keretében megrendezett megoldáskonferencián bemutatott mobilrendszer-értékelő program segítségével a vállalatok 30 napon belül kiválaszthatják és bevizsgálhatják az egyedi üzleti szükségleteik kielégítése szempontjából optimális mobil megoldásokat. A program a legnagyobb költségmegtakarítást és hatékonyságnövekedést ígérő üzleti területekre koncentrál: a szerviztől az értékesítésen és a disztribúción keresztül egészen a raktárgazdálkodásig. Az SAP SI és az Intel Solution Services által közösen kidolgozott mobiltechnológia-értékelő program célja, hogy segítséget nyújtson az SAP ügyfélkörébe tartozó és azon kívüli cégeknek a mobil üzleti megoldások kínálta előnyök feltérképezéséhez.

Maga a program három szakaszra tagolódik. Az első szakasz az üzleti felmérés, amelynek keretében azt vizsgálják meg, milyen lehetőségek kínálkoznak az adott cég számára a mobil megoldások bevezetésére az értékesítés és a disztribúció, a raktárgazdálkodás, a gyártás, a beszerzés, a pénzügyi feladatok és az emberierőforrás-gazdálkodás területén. E szakasz célja azoknak a munkafázisoknak az azonosítása, ahol hatékonyan egyszerűsíthetők a folyamatok, javítható a produktivitás és viszonylag alacsony költségráfordítással vezethetők be a mobil alkalmazások, illetve a mobil stratégia.

A második szakasz, a műszaki felmérés tulajdonképpen nem más, mint a meglévő informatikai környezet elemzése. E szakasz végén kerül sor a javasolt mobil üzleti megoldások bevezetési menetrendjének kidolgozására.

Az utolsó szakasz a prototípus és a megoldásarchitektúra bevizsgálását célozza. Az SAP SI és az Intel Solution Services tanácsadói az ügyféllel közösen elkészítik a vállalati mobil megoldás éles prototípusát, megvalósíthatósági tanulmányt dolgoznak ki az esetleg szükséges módosításokról és fejlesztésekről, részletes projekttervben ismertetik a mobil megoldás teljes körű bevezetésének mikéntjét, és költségbecslést állítanak össze a komplett bevezetési projektre. A program részei külön-külön és együtt is megrendelhetők.

Kulcsszavak: ügyvitel mobil Intel SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50