A Microsoft megnyitja Tudásbázisát az MVP-k előtt

forrás Prim Online, 2004. április 22. 12:01
Az idei MVP-csúcstalálkozó vendégei a kommunikációs csatornákat erősítő új eszközökről és programokról hallhattak, amelyek megkönnyítik a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos visszajelzéseket és jobb feltételeket teremtenek a terméktámogatás számára.

A Microsoft 2004 áprilisában csúcstalálkozót tartott 1500, Microsoft technológiában jártas szakértő, azaz úgynevezett MPV (Most Valuable Professional) részére Washingtonban, melynek keretében több, igen fontos bejelentésre került sor. A Microsoft Corporation vezetői bemutatták az egyelőre próbaüzemben működő Community Solutions Content Program for Microsoft Knowledge Base nevű programot, amely lehetővé teszi az MVP-k számára, hogy a Microsoft termékekkel és technológiákkal foglalkozó Microsoft Tudásbázis (Microsoft Knowledge Base) részeként működő Community Solutions webhely számára tartalmat készítsenek.

Új információk hangzottak el a 2003 októberében beindított Microsoft MVP Forráskód-licencprogramról is. A jogosult országokból eddig több mint 200 MVP szerzett licencet a Megosztott Forráskód Kezdeményezés keretében, akik ezáltal hozzáférhetnek a Microsoft vagyonának egyik legértékesebb darabjához, a Windows forráskódjához.

A csúcstalálkozó keretében olyan új segítő és közösségi eszközöket is bemutattak, amelyek új visszajelzési csatornát biztosítanak az MVP-k számára. Az ügyfelek ezeken keresztül nyújthatnak be a termékekkel és azok funkcióival kapcsolatos javaslatokat, és megvitathatják a felmerült ötleteket még a termékfejlesztés szakaszában. A visszajelzések közvetlenül a Microsoft adott technológiáért felelős csoportjához futnak be, mely ezután reagál a legtöbb szavazatot összegyűjtő javaslatokra.

A Microsoft Most Valuable Professional Award Program

A Microsoft az 1990-es évek elején indította el a Most Valuable Professional (MVP) Award Programot, azzal a céllal, hogy elismerje a nagyközönség azon tagjainak munkáját, akik idejüket és informatikai szakértelmüket a többi felhasználó megsegítésére fordítják. Az indítás óta eltelt idő alatt folyamatosan nőtt a Microsoft MVP Award Program tagjainak száma; a 2004-es díjazási évben 170 százalékos volt az emelkedés. A kezdeményezés mára több mint 2500 tagot tudhat sorai között, akik 63 országot, és 20 nyelvterületet képviselnek, ismereteik pedig több mint 70 Microsoft-technológiára terjednek ki. Az MVP-k mélyreható és szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek legalább egy Microsoft-termékről, és ismereteiket szívesen osztják meg másokkal.

A legtöbb MVP több mint 15 éves technikai tapasztalattal rendelkezik saját szakterületén; férfiak és nők egyaránt vannak köztük, a legfiatalabb 13 éves, a legidősebbek pedig hatvanas éveik közepén járnak. Társadalmi hátterük és szakmájuk tekintetében nagy változatosságot mutatnak: vannak publikáló írók, webhelykezelők, ismeretterjesztő előadók, oktatók és professzionális fejlesztők. Ha MVP nyújt technikai segítséget egy online vagy offline közönségben, a többiek és az ügyfelek azonnal tudják, hogy egy tapasztalt és hozzáértő személytől kapnak kiváló tanácsot.

A díjakat a Microsoft technikai közösségének legkiemelkedőbb tagjai kapják, cserébe azért, hogy hozzájárultak több száz online és offline technikai közösség ismereteinek növeléséhez Microsoft nyilvános hírcsoportokban, külső működtetésű webes hirdetőtáblákon, webes naplókban és felhasználócsoportokban - amelyek mind nagy népszerűségnek örvendenek a Microsoft termékeivel, technológiáival és szolgáltatásaival kapcsolatban egymással kommunikáló felhasználók körében.

MVP-k Magyarországon

Magyarország 2003. második félévében csatlakozott a nemzetközi MVP Programhoz. Jelenleg nyolc főből áll a hazai MVP- köre, akik közül hatan vettek részt a washingtoni csúcstalálkozón.

Kulcsszavak: Microsoft programozás

szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szakmai konferencián mutatkozik be a Quest IT felügyeleti szoftver

A díjnyertes Quest cég megoldásait mutatja be szakmai konferencián az amerikai szoftverház magyarországi képviseletét ellátó Ker-Soft Kft. szeptember 27-én 9 és 16 óra között a Larus étterem és Rendezvényközpontban.

2011. szeptember 24. 08:11

Dedikált e-könyv

Évek óta kísérleteznek az e-könyves világban a szerzői dedikálás megoldásával. Ez olyan terület, amelyben az e-könyv nem versenyezhetett a nyomtatott kiadványokkal. Egy kötet, benne az író saját kézírású ajánlása, nagy érték, nemzedékről nemzedékre megőrzik az ilyen becses darabot. Az elektronikus szöveg nem egy adott hordozóhoz köthető, hová is kerülne az autográf kézjegy? Nos, megvan a megoldás. A neve: Autograph Now.

2011. szeptember 18. 14:45

Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – szórakozás

A játékok, utazással, életmóddal, zenével és fényképezéssel kapcsolatos iPhone alkalmazások után most bemutatjuk a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt szórakozáshoz kapcsolódó applikációkat. (http://href.hu/x/fzym)

2011. szeptember 9. 10:14

Ingyenes tanulmány a hatékony call center üzemeltetéséről

A várakozási idő előzetes bemondásával jelentősen csökkenthető a call centerbe betelefonáló ügyfelek frusztrációja, de ha a közölt időtartam hosszabb, mint 5 perc, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük az ügyfelet - többek közt ez derült ki a call és contact centerek területén immáron 15 éves építési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező NET’54 Üzleti Kommunikáció nemrég megjelent ingyenes tanulmányából.

2011. szeptember 7. 13:14

Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

2011. augusztus 28. 04:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50