Megjelent a SAS Risk Dimensions legújabb verziója

forrás Prim Online, 2004. április 27. 15:27
A SAS bejelentette vállalati kockázatkezelő megoldása, a SAS Risk Dimensions legújabb és legfejlettebb verzióját. Az új funkciók révén a vállalatok pontosabban mérhetik és kezelhetik kockázataikat.
Az új funkciók révén - többek között a kibővített portfólióoptimalizálás, a továbbfejlesztett készpénzforgalom-elemzés, a rugalmasabb méretezhetőség, valamint a hitelkockázat, az eszközállomány és a forrásállomány kibővített modellezési funkciói - a vállalatok pontosabban mérhetik és kezelhetik kockázataikat.

A SAS Risk Dimensions megoldással az információ rugalmasan, az összesítés vagy a részletezés tetszőleges szintjén megtekinthető. Ezenfelül a részletes kimutatási funkciók, többek között az eredmények webböngészőből történő vizsgálata révén a kockázatkezelési vezetők, a vállalatvezetés és mások vállalatszerte elérhetik és közzétehetik a kockázatkezelési intézkedéseket, ami segíti a döntéshozatalt. A SAS Risk Dimensions segítségével a vezetők folyamatosan és egyidejűleg tarthatják szem előtt mind a stratégiai célokat, mind a részletes adatokat.

A SAS Risk Dimensions legújabb verziójának főbb jellemzői

A SAS Risk Dimensions legújabb verzióját támogatja az új SAS9 üzleti intelligencia platform, amelynek továbbfejlesztett analitikai képességei révén a szervezetek minden eddiginél gyorsabban gyűjthetik, tárolhatják, elemezhetik és oszthatják szét információikat.

A SAS Risk Dimensions hatékony analitikai funkcióival a szervezetek könnyebben optimalizálhatják portfóliójukat, és ennek során figyelembe vehetik a kockázatok és a megtérülés közötti összefüggéseket. A portfólió optimalizálható egy megadott kockázati szint mellett a legnagyobb várható megtérülésre, vagy egy adott megtérülés mellett a legkisebb kockázatra. Az eredmények grafikonon ábrázolhatók, így vizuálisan is kimutatható a vállalat kockázat/megtérülés profilja.

A továbbfejlesztéseknek köszönhetően a cash flow a felhasználó által megadott időszakokra bontható. Ez jobban támogatja az eszköz- és forrásgazdálkodást, és többek között lehetővé teszi a cash flow előrejelzését, illetve a hiányosságok elemzését. A szervezetek kockázattal súlyozott forráskalkulációt végezhetnek, és idővel súlyozott megtérüléseket határozhatnak meg. A portfóliók kiértékelésénél figyelembe lehet venni a fedezetet és az összetett nettósítási megállapodásokat is. A nettósítás a bejövő és a kimenő összegek eredményeként kapott nettó összeget jelenti. A nettósítás a szervezet tetszőleges szintjén végezhető. A többszintű nettósítással kiértékelhető több szint nettósításának hatása.

A Risk Dimensions legújabb verziója támogatja a 64 bites műveleteket mind Windows, mind UNIX platformokon.

A SAS olyan egységes és átfogó keretrendszert biztosít, amely teljes körűen kielégíti számos tevékenységi terület, többek között az energiaipar és a pénzügyi szolgáltatások kockázatkezelési igényeit. A SAS Risk Dimensions megoldást, valamint a RiskAdvisory cég nemrégiben megvásárolt BookRunner és TradeBlotter szoftvertechnológiáját összekapcsoló új termékek teljes körű, az ügyfélközeli tevékenységektől a háttértevékenységekig mindent felölelő kockázatkezelési platformot biztosítanak. A pénzügyi szolgáltatások terén a SAS Risk Dimensions egy szélesebb körű kockázatkezelési kínálat része, amelybe beletartozik a működési kockázatokat kezelő SAS OpRisk Management és a hitelkockázatokat kezelő SAS Credit Risk Management.
Kulcsszavak: vállalatirányítás SAS

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55