A személyazonosság alapú tárolás és a házirend alapú kiszolgálás automatizálása

forrás Prim Online, 2004. május 19. 11:20
A Novell bejelentette a Novell File System Factory 1.2 termékét, amely a felhasználókhoz és csoportokhoz kapcsolódó adattárolás felügyeletét és szolgáltatását képes automatizálni a személyazonossági információk és házirendek alapján.
A File System Factory használatával az IT rendszergazdák könnyedén elégíthetik ki az adott szervezet tárigényeit a hardver- és támogatási költségek csökkentése mellett. A Novell File System Factory 1.2 jelenleg Novell NetWare rendszerekre érhető el, a későbbi verziók azonban a Windows és a Linux támogatásával segítik a felhasználókat a kiszolgálók frissítésében és a Windowsról Linuxra történő áttérésben.

A Novell File System Factory a Novell Nsure erőforrás-kiosztási képességeit terjeszti ki az olyan hálózatok tároláskezelésének automatizálásával, amelyekben dinamikus felhasználócsoportokkal rendelkeznek, alkalmazva a Novell eDirectory rendszerben meghatározott házirendeket és szerepeket. Amikor a címtárban felhasználó vagy felhasználócsoport jön létre, a File System Factory képes meghatározni az odaillő felügyeleti házirendeket és a megfelelő kiszolgálón automatikusan lefoglalja a felhasználó vagy csoport számára megállapított tárhelyet. Hasonlóképpen, amikor a felhasználók a címtárban áthelyezésre kerülnek, adataik automatikusan követik őket, ha pedig a felhasználók elhagyják a hálózatot, a File System Factory bizonyos idő után képes

"A hálózati tárolás alapvető fontosságú a szervezet minden egyes felhasználójának hatékonysága szempontjából. Az ilyen tárhelyek biztosítása és karbantartása mégis nagy fejfájást okozhat a rendszergazdák számára, akik próbálnak lépést tartani a felhasználók mozgásával és a növekvő tárhelyigényekkel" - nyilatkozta Alan Nugent, a Novell technikai vezetője. "A File System Factory révén a Novell tovább bővítette erőforrás-kiosztási megoldásának előnyeit a biztonság kérdésén túl a tárerőforrások irányába, mindezt erős személyazonossági alapokon."

A Novell File System Factory 1.2 újdonságai többek között:

  • Olyan munkafolyamat, amely lehetővé teszi a menedzser számára az alkalmazottak adatainak ellenőrzését, átadását és áthelyezését, ha a beosztott távozik a szervezettől.
  • A web alapú adminisztrációs hirdetőtáblával figyelhetők és nyomon követhetők a felügyelt tárak folyamatai mind a felhasználók, mind pedig a csoportok esetében.
  • A házirend alapú felügyelet segítségével a támogató munkatársak anélkül felügyelhetik vagy növelhetik meg a felhasználók tárterületét, hogy az egész fájlrendszerhez hozzáférést kellene adniuk.
  • Minősítő és jelentéskészítő funkciók, melyek révén a rendszergazdák áttekinthetik, hogy egy adott tárterülethez ki rendelkezik jogosultságokkal, hogyan szerezte azt, illetve az egyes felhasználók számára elérhető hely mennyiségét százalékos formában.
Kulcsszavak: szerverszoft Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14