Az Intel üzleti gyakorlatát vizsgálja az Európai Bizottság

Kiss Ádám Zoltán, 2004. június 8. 20:34
Az Európai Bizottság újabb adatok gyűjtésére törekszik az Intel piaci gyakorlatát feltáró vizsgálata során, miután a rivális AMD-től új információk érkeztek be, így most 64 kereskedő és PC gyártó céghez küldtek ki érdeklődő leveleket.
Amelis Torres, az Európai Unió szóvivője szerint az AMD-től újabb panaszok és adatok érkeztek, ezért kezdtek tényfeltáró vizsgálatba az európai piac kulcsfontosságú szereplői körében. Ez azonban Torres szerint korántsem jelent elmarasztalást, még nagyon messze állnak attól, hogy felmerülne egy korlátozó végzés meghozása az Intel ellen. A jelentős piackorlátozó magatartásra utaló adatok hiányát mutatja, hogy az eredetileg 2001-ben megkezdett vizsgálódások a mai napig nem hoztak konkrét eredményt, annak ellenére, hogy az AMD az azóta eltelt időben végig tartotta a kapcsolatot az Európai Bizottsággal, és folyamatosan új információkat szállított a vizsgálathoz, melynek tétje egy akár a Microsoft-éhoz hasonló 600 millió dolláros büntetés is lehet elvben. Az Intel mindössze azzal kommentálta a fejleményeket, hogy őket nem keresték meg adatgyűjtés céljából, de a jövőben is változatlanul együttműködnek a Bizottsággal a vizsgálat során.

Kulcsszavak: Intel jog EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14