A nagy múltú MMG két utódcégénél vezet be Axapta rendszert az XAPT Hungary

Fekete Gizella, 2004. június 22. 10:40
A szekszárdi MMG Műszergyártó Kft. és a bicskei MMG Gáztechnika Kft. szerződést kötött az XAPT Hungary Kft.-vel a Microsoft Axapta integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére, termelési, logisztikai és pénzügyi folyamataik informatikai támogatására.
A két vállalat egymástól függetlenül döntött a rendszer bevezetése mellett.

Az 1964-től mechanikus, kezdetben járműműszerek és manométerek, majd 1970-es évek végétől háztartási kisautomatika elemek gyártásával is foglalkozó, nagy hagyományokkal rendelkező cégnél 2002-ben tulajdonosváltás zajlott. A megújult vezetéssel rendelkező MMG Szekszárd rohamos fejlődésnek indult. Termékeik a változó piaci és vevői elvárások, valamint a folyamatos fejlesztések következtében széles körű igényeket kielégítő gyártmánycsaládokká fejlődtek, s a vállalat jelentős autóipari beszállítóvá vált.

Kelemen Tamás, az MMG Szekszárd új ügyvezető igazgatója szerint a stabil növekedés biztosítása megoldhatatlan egy modern informatikai rendszer használata nélkül. Mint mondta, számára minden nap veszteség az Axapta termelésirányítási és logisztikai moduljai éles indulásáig, ezért komoly kihívás az XAPT Hungary Kft. számára a határozott célokkal rendelkező vállalatvezető igényeit kielégítő Axapta minél rövidebb idő alatti bevezetése.

A korábbi MMG Automatika Művek Rt. által 1999-ben alapított gáztechnikai alkatrészek, gázcsapok gyártásával foglalkozó MMG Gáztechnika Kft. az IHM-ITP-7 jelű pályázati lehetőségét kihasználva nyert vissza nem térítendő támogatást integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez. A bicskei gyárban a kiválasztott Axapta rendszer pénzügyi, kereskedelmi, logisztikai és termelésirányítási moduljait az XAPT Hungary Kft. vezeti be.

Mindkét döntésben kiemelt szerepet kapott az Axapta rendszer széles funkcionalitása, rugalmassága, a komplex, különösen a termelésirányítási folyamatok kezelésére való alkalmassága, továbbá az XAPT Hungary Kft. szakértelme, eddigi tevékenysége és közel 60 Axapta referenciája.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50