Vodafone 3G letöltések és Nokia SNAP Sun Java alapon

Kiss Ádám Zoltán, 2004. június 29. 19:19
A Vodafone és a Sun a San Francisco-i JavaOne fejlesztői konferencián bejelentette, hogy a Vodafone csoport a Sun Microsystems Java programkörnyezetére alapozza 3G hálózatainak jövőbeli letöltési lehetőségeit.

A Vodafone live! felhasználói felületen keresztül már ma is több mint 7,5 millió előfizető használja a Sun Java 2 Micro Edition (J2ME) szoftverét, ám Alan Brenner, a Sun elnökhelyettese szerint ezt ki szeretnék bővíteni az 500 kilobit és 2,4 megabit másodpercenkénti adatátvitelre képes 3G mobil hálózatokra is. A Sun a legjobb úton halad a mobileszközök szoftverhátterének piacán a vezető helymegszerzése felé. Ezt mutatja egy másik megállapodás, melynek alapján a Nokia SNAP mobilmegoldását integrálják a Sun szoftvereibe.

Ezzel, ahogy a vállalat játékokkal foglalkozó részlegének vezérigazgatója, Chris Mellisions megfogalmazta, ledönthetik a technikai és hálózatcsatlakozási problémákat. A Sun Java 2 Platform, Micro Edition, Wireless Toolkit és Sun Java System Content Delivery Server, valamint a Solaris-on futó Java Enterprise System szoftvereibe integrálja a SNAP-ot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben a Nokia mobileszközeire sokkal olcsóbban és egyszerűbben kínálhatnak akár többszereplős játékokat a mobilszolgáltatók. A Sega Mobile már be is jelentette, hogy szeretnék elkészíteni a legelső olyan játékot, ami a Nokia-Sun összefogásra épül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14