Sony Ericsson: új mobilkészülékek, tartozékok

Kovács Attila, 2004. július 15. 19:00
Csúcsszámú, 72 érdeklődő mellett tartották meg a Sony Ericsson július 15-i budapesti sajtótájékoztatóját, amelyen az idei második negyedévet értékelték, illetve három kategóriában négy új mobilkészüléket mutattak be.
A Sony Ericsson a második negyedévben 10,4 millió mobiltelefont értékesített a világon, nyitást hajtott végre Kínában (megszerezve az ottani Ericsson gyár 51%-os részesedését), szintén stratégiai tulajdonrészt vásárolt a Symbianban, erősítette felsőkategóriás készülékeit, képkezelésben és készüléktervezésben is tovább lépett (Easy Mobile Star).

A Sony Ericsson K500i jelzésű legújabb kamerás mobiltelefonja egyik oldalán úgy néz ki, mint egy telefon, a másikon, mint egy fényképezőgép. A nagyméretű színes kijelző tűéles képet ad. A K500i készüléket grafikus megjelenítési képességei ideális játékgéppé teszik. 1,9 hüvelykes, 65 ezer színt megjelenítő TFT-képernyővel és a MultiAction joystickkel rendelkezik. A zavartalan játékot a gyors akcióra és sok grafikára épülő mobil alkalmazásokhoz kifejlesztett külön grafikus platform biztosítja (a HI Corp. "Mascot Capsule Engine Micro3D Edition" nevű grafikus motorja, amely Java 2.0-n fut). A K500i belső tárolója (12 MB) összesen 170 kétdimenziós vagy 45 háromdimenziós játék tárolására elegendő; ezeket a szolgáltatók portáljairól vagy a Sony Ericsson webhelyének "Fun & downloads" című részéről lehet letölteni. A Gameboard EGB-10 játék kiegészítővel párosítva a K500i komplett játékkonzolnak is kiválóan alkalmas. A K500i külső megjelenése, csengőhangjai és beállításai bármikor módosítható. A készülékkel korlátlan mennyiségű háttérkép, téma és csengőhang tölthető le és hozható létre. A K500i könnyedén beállítható egy adott hangulathoz, kiránduláshoz, öltözékhez vagy a napszaknak megfelelően. 12 MB-os memóriával rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy játékok, filmek, zenei videók és csengőhangok egész sorát lehessen beszerezni az egyre több letöltő helyről.

A Sony Ericsson P910i smartphone egyesíti a telefon, a személyi adatkezelő (PDA), az e-mail kliens és a webböngésző funkcióit az irodán kívül dolgozók számára. Minden eddiginél több szövegbeviteli lehetőséget kínál funkcióinak használatához, köztük teljes billentyűzetet, kézírásfelismerést és T9-es szövegbevitelt. A lehajtható flip belső részén lévő, nagyujjal kezelhető új billentyűzet például különösen hasznos hosszabb e-mailek írásakor; az öt irányban mozgatható Jog Dial előnyös a telefonfunkciók közötti navigáláskor és a weben való böngészéskor; míg a nagyobb színes képernyőre érintőceruzával történő kézírás lehetősége és a szoftveres billentyűzet jól jön rövid SMS-üzenetek írásakor, jegyzeteléskor vagy személyek, találkozók adatainak bevitelekor. A P910i a védett vállalati számítógépes hálózatokba is könnyen integrálható, de az egyéni felhasználók is könnyedén hozzáférhetnek magánlevelezésükhöz. A Sony Ericsson több e-mail szolgáltatóval együttműködve a P910i-t fejlett levelező megoldássá fejlesztette, mivel a készülék a Smartner alkalmazásán kívül támogatja az IBM, az Extended Systems, Visto, a RIM BlackBerry, a Seven és az IntelliSync termékeit is. A webböngészés, e-mailezés, PDA és a kikapcsolódást szolgáló különböző lehetőségek a korábbinál sokkal több terhet rónak a telefon memóriájára. A Sony Ericsson ezért 16 MB-ról 64 MB-ra bővítette a belső memóriát, és ezen kívül egy 32 MB-os Memory Stick Duo memóriakártyát is mellékel a termékhez. A P910i-hez akár egy gigabájtos Memory Stick Duo Pro is csatlakoztatható, ami csaknem vég nélküli lehetőségeket teremt a képek, videók, zenék és üzleti adatok tárolásához. A P910i a Symbian 7.0 operációs rendszeren és az ugyancsak a Symbian rendszerre épülő, sikeres UIQ felhasználói felületen alapul. Ezáltal a P910i kínálja a jelenlegi smartphone-ok közül az alkalmazások legszélesebb választékát.

A Sony Ericsson szintén ma jelentette be, hogy az EDGE technológián alapuló két új kamerás telefonnal bővíti kínálatát. Az új készülékek gyors vezeték nélküli adatelérést, tartalomletöltést és üzenetküldést, valamint interaktív online játékokat kínálnak. A maga nemében mindkét típus egyedi: a függőleges és vízszintes állásban egyaránt használható S710a 1 megapixeles digitális fényképezőgépet tartalmaz, míg a kagylóhéjas Z500i állóképek és videók készítésére is alkalmas, és kommunikációs és játéklehetőségeket kínál. Az S710a az amerikai kontinensen, a Z500i pedig Európában és Ázsiában kerül bevezetésre. Mindkét telefon az EDGE technológia legújabb hálózati fejlesztéseit tartalmazó ún. "Class 10" kategóriájú EDGE-eszköz. Az új megoldásokkal könnyebb és gyorsabb az e-mailezés, az online játék és az adatelérés; a letöltési sebesség határa 240 kbit/s, a feltöltésé 120 kbit/s.

Két új Bluetooth headset és egy asztali kihangosító is megjelent. Az eddigieknél kényelmesebb, könnyebben kezelhető és jobb hangminőségű, HBH-660 és HBH-300 típusjelzésű új Akono fülhallgatók bármely Bluetooth-kompatibilis telefonnal használhatók. A CSS-25 jelű új asztali kihangosítóval pedig a szabadkezes telefonhívások mellett konferenciabeszélgetések is folytathatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52