A Hewlett-Packard is elnyerte a magyarországi Superbrands címet

forrás Prim Online, 2004. július 19. 16:40
A HP 2002 májusában a számítástechnikai ipar másik meghatározó szereplőjével, a Compaqkal egyesült. Az eltelt több mint kétéves időszakban a cégnél különös gonddal kezelték a márkaépítést is, melynek bizonyítéka a Superbrands titulus elnyerése.
"Két sikeres csapat integrációja, két meghatározó piaci szereplő egyesítése az egész szakma figyelmét és érdeklődését felkeltette. A későbbi eredményes munka alapfeltétele mindenekelőtt a belső rendszerek, üzleti modellek, szervezetek kiépítése volt, de a márkaépítésre is nagy hangsúlyt kellett fektetünk" - mondta Mezriczky László, a HP Magyarország marketingkommunikációs igazgatója.

A tudatos márkaépítés a cégegyesülés után azonnal megkezdődött. A cél az volt, hogy a két világmárka integrációja mielőbb egyértelműen megtörténjen és egy névként, méghozzá HP-ként maradjon meg a köztudatban. A folyamat elején az anyavállalat először a termékportfolió tisztítása során kezdte el a HP-t, mint brand egységes megjelenítését.

"Elsősorban a Compaq nevet kellett átalakítani, így vált a név világszerte subbranddé, vagyis olyan almárkává, amely a HP mellett, mint termékkategória megjelölése szerepel tovább. Majd következett a nehezebb feladat: a HP márka újra pozícionálása. Ez nem jelentett mást, mint hogy a formai változásokon túlmenően tartalmilag is új irányt kellett találni, melyet azóta is folyamatosan fejlesztünk" - fejtette ki a marketingkommunikációs igazgató.

A HP nemcsak Magyarországon nyerte el a szakmai zsűri elismerését. A világ 160 országában működő informatikai cég világszínvonalat képviselő számítástechnikai eszközei, magas színvonalú tudományos kutatások, felsőoktatási együttműködései révén a legkorszerűbb módszerekkel segíti a közép- és felsőoktatást, továbbá közismerten aktív művészeti, sport és egészségügyet érintő társadalmi tevékenységekben, mostanra magáénak tudhatja a marketing szakma sikerét is.
Kulcsszavak: HP-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59