A héten nyílik a Microsoft iTunes-rivális szolgáltatása

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 30. 20:00
A várakozások szerint ezen a héten nyílik meg a rivális Apple iTunes zeneáruház Microsoft-változata, ám a szoftveróriás tervei kicsit messzebbre mutatnak.
A Cnet értesülései szerint még a héten bemutatkozik a Microsoft internetes zeneáruháza, ami a Windows Media Player 10-es verziójának béta-változatával együtt érkezik. A szoftvervállalathoz közeli források elmondása szerint az internetes áruház is egyelőre béta üzemmódban működik, egyes olyan szolgáltatások, melyek biztosan benne lesznek a végleges változatban, egyelőre nem lesznek elérhetőek.

A Microsoft megoldásának lényege várhatóan az lesz, hogy mivel az MSN szolgáltatóoldalon keresztül valósul meg a fizetős zeneletöltés, a felhasználók az iTunesnál szélesebb lehetőségek közül választhatnak, például igénybe vehetik az MSN Chat szolgáltatását, és így a különböző stílusok, előadók iránt rajongó felhasználók közvetlenül egymással beszélgethetnek. Szintén valószínű, hogy a Windows Medai Player technológiájának nagy szerepe lesz a zeneáruház működésében, például a Windows Media formátum használatával. A dalok a vetélytárs Apple szolgáltatásához hasonlóan 99 centbe kerülnek darabonként, ezzel nem mentek a rivális kínálata alá, mint a RealNetworks a maga 49 centes áraival, ám megpróbálnak többletszolgáltatásokat nyújtani. Bill Gates szerint a vállalatrész sikerét egyszerre építik a reklámokból adódó bevételekre, valamint a letöltési díjakra.
Kulcsszavak: Microsoft zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55