DOCedu - ADM Képzési Program 2004/2005

forrás Prim Online, 2004. szeptember 14. 18:20
Az ADM Informatikai Kft. új szolgáltatásaként, a szakértői tevékenységek kiegészítéséül szakirányú tanfolyamsorozatot indított "DOCedu" néven. Az első - 2004 júniusi - kétnapos oktatás sikereit hasznosítva a szeptember második felében induló Képzési Program keretében rendszeres, egymásra épülő, teljes körű információt nyújtó tanfolyamokra hívják ügyfeleiket, és minden érintett cég munkatársát. A képzés sikerének és hasznosságának zálogát a Fővárosi Levéltár és az Adatvédelmi Biztos főtanácsadói közül meghívott előadók jelentik. Az oktatás exkluzivitását a magas szintű szakmai tartalom mellett a kiscsoportos szervezés is biztosítja. 2005-től e-learning keretében, online lehívható oktatási modulokkal is bővül az ADM Kft. DOCedu rendszere.
A DOCedu első rendezvénye iratkezelési tanfolyam volt, amelyen az iratkezelési folyamatokat, a hozzá tartozó szabályozásokat és esettanulmányokat mutatták be. A sikerrel zárult kétnapos tanfolyam jó alkalom volt arra is, hogy az ADM felmérje a piaci igényeket és a téma aktualitását, amit mi sem mutat jobban, mint az érdeklődők száma és a résztvevők elégedettsége.

A korábbi DOCedu egyik résztvevője, Adamcsik János, a Gábor Dénes Főiskola oktatója maga is ezzel a területtel foglalkozik. Véleménye szerint bár nagy az igény a piacon, a jogszabályok hézagossága miatt változatos megoldások születnek. "A tréningen kiváló összefoglalót hallottunk a jelenlegi törvényi szabályozásról és betekintést kaptunk az ADM megoldásaiba, az elektronikus dokumentáció menedzsment alapjaiba. Jó volt megismerni egy ezen a területen tevékenykedő, széleskörű tapasztalattal rendelkező cég álláspontját is."

Az oktató szerint egy ilyen tanfolyam mindenkinek hasznos, aki elhatározta, hogy iratkezelését a vonatkozó előírásoknak megfelelővé akarja tenni, vagy elektronikus alapokra akarja helyezni. Mielőtt azonban döntenének, hogy melyik rendszert válasszák - javasolja Adamcsik János - ismerjék meg a jogszabályi kereteket, erre ez a tréning tökéletesen megfelelő. "A Gábor Dénes Főiskolán ugyan van irodaautomatizálás tantárgy, de az áttekintő jellegű, és ehhez a tréninghez képest csak alapokat ad."

A piaci jelzések értékelése során az ADM arra a következtetésre jutott, hogy az ilyen irányú képzésekre van kereslet, ezért szeptembertől újabb tanfolyamokat indít a következő három témakörben: "Az iratkezelésről" - a tervezett törvényi változások tükrében, "Adatvédelem és adatbiztonság a gyakorlatban", és "Dokumentum Menedzsment" szakmai napok címmel.

Az iratkezelésről szóló kétnapos tanfolyam célja, hogy a különböző szervezetek hatékonyabban tudják iratkezelési folyamataikat kialakítani. Segítséget nyújt a kötelezően előírt Iratkezelési szabályzatuk elkészítéséhez, tanácsokat ad a korszerű irattár kialakításához, valamint bemutatja az elektronikus iratkezelés gyakorlati megvalósítását egy-egy esettanulmányon keresztül. A program során dr. Szegőfi Anna Mária főlevéltáros, főtanácsos (Budapest Főváros Levéltára) is kétrészes előadást tart, az iratkezelés levéltári ellenőrzésének módjáról, és a vállalatok iratkezelésének szakmai követelményrendszeréről.

Az adatvédelemmel foglalkozó tanfolyamon az adatvédelmi törvényről, annak előírásairól és értelmezéséről (adatvédelmi szabályzat, -nyilvántartás, az adatvédelmi felelős feladata stb.), valamint az adatvédelem és az adatbiztonság gyakorlati megvalósítása során jelentkező feladatokról, problémákról, megoldási lehetőségekről esik szó. Gulyás Csaba, az Országgyűlés Adatvédelmi Biztosának vezető főtanácsadójának közreműködésével színes, sokrétű szakmai napon vehetnek részt a jelentkezők.

A dokumentum-menedzsment program keretében az elektronikus dokumentumok menedzsment módszereiről és eszközeiről esik majd szó. Az előadásokat követő workshop-jellegű bemutatón az ADM által fejlesztett ORCHI Digitális Iroda szoftvert és kapcsolódó megoldásokat mutatnak be.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50