FSZEK: Pályázat diákoknak a könyvtári szolgáltatások és informatikai fejlesztések elősegítésére

forrás Prim Online, 2004. szeptember 27. 14:26
A 100 éves Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a könyvtári informatikai megoldások terén piacvezető cég, az e-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft. a Könyvtár száz éves fennállásának évfordulója alkalmából pályázatot hirdet a legnagyobb létszámú olvasói csoport, a diákság körében, a könyvtári szolgáltatások és informatikai fejlesztések elősegítésére "Jövő a jelenben" címmel.
A pályázat célja, hogy az informatikai lehetőségek felhasználásával a könyvtárt használók olyan, a könyvtárak működése tekintetében valóban újszerű kezdeményezésekre adjanak ötletet, amelyek növelik az olvasói elégedettséget, hozzájárulnak a könyvtári szolgáltatások bővüléséhez, sokrétűbb kihasználásához és a szélesebb körben való elterjedéséhez. A pályázat keretében ötleteket nemcsak a hagyományos könyvtári funkciók megújítása és kiterjesztése tekintetében várnak, hanem olyan elképzeléseket is örömmel vesznek, amelyekkel a civil társadalom rétegeit és szegmenseit képesek elérni a könyvtári szolgáltatások segítségével.

A pályázat beadásával, elküldésével, illetve az értékeléssel kapcsolatos tudnivalók

A beadandó pályázatnak nincs terjedelmi kötöttsége. A pályázatokat az erre a célra készült formanyomtatványon lehet beadni az alábbi postacímen: e-Corvina Kft, 1149 Budapest, Angol u. 34., vagy leadható FSZEK Központi Könyvtár Információ pultjánál lezárt borítékban úgy, hogy a borítékon legyen feltüntetve a pályázó jeligéje, személyi adatai lezárt borítékban kerüljenek bele. Beküldhető e-mail-en a palyazat@e-corvina.hu címre. A pályázati űrlap letölthető a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapjának Diáknapi programok oldaláról (www.fszek.hu), illetve az e-Corvina Kft. weblapjáról (www.e-corvina.hu).

Az elkészült pályázatok beadási határideje: 2004. október 4. Az eredményhirdetésre október 10-én, az FSZEK "Könyves vasárnap" rendezvényén kerül sor. A pályázatokat egy 3 tagú, könyvtárosokból és informatikusokból álló testület fogja elbírálni. Az értékelési szempontok: a pályázat eredetisége, a könyvtár és olvasói számára biztosított előnyök, és a felhasználói kör nagysága.

A legjobb pályamunkákat pénzjutalomban részesítjük az alábbiak szerint:
I. díj: 30000 Ft
II. díj: 20000 Ft
III. díj: 10000 Ft
Kulcsszavak: pályázat könyvtár

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36