A Nokia a Dow Jones fenntarthatósági mutatójának élén

forrás Prim Online, 2004. október 1. 12:10
A Nokia megtartotta vezető helyét a Dow Jones fenntarthatósági index két kategóriájában.

A beszámolót 2004. szeptember elején hozták nyilvánosságra. A Nokia ismét az első helyen végzett a világ kommunikációs technológiái és az Európai technológia szektorban.

"A Nokia sikeresen építi be fenntarthatósági stratégiáját vállalati kultúrájába, és teljesítménye alapján egyértelműen az iparág élére sorolható. A vállalati fenntarthatóság elve a stratégiai tervezéstől annak alkalmazásán keresztül a felügyeletig és a jelentéstételig a szervezet minden szintjén nyomon követhető" - fogalmaz a beszámoló.

Az 1999-ben bevezetett Dow Jones fenntarthatósági indexek az első olyan globális mutatók, amelyek a világ fenntartható fejlődést célul tűző, vezető vállalatainak pénzügyi teljesítményét mérik. A Dow Jones fenntarthatósági világindex 24 ország több mint 300 olyan vállalatát foglalja magába, amelyek a vállalati fenntarthatóság szempontjából iparáguk éllovasainak számítanak.

A vállalati fenntarthatóság olyan üzleti hozzáállást takar, amely a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi folyamatokból adódó lehetőségek kiaknázásával, és az ezekből fakadó kockázatok kezelésével hosszú távú értéket teremt a részvényesek számára.

Kulcsszavak: környezetvédelem Nokia

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59