Matáv: együttműkődési megállpodás a T-Commal és a T-Mobile Internationallel

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 7. 10:00
A Matáv Rt. igazgatósága felhatalmazta a cég vezetését arra, hogy stratégiai együttműködési megállapodást írjon alá a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó T-Commal és T-Mobile Internationallel.

A közlemény szerint az együttműködési megállapodások későbbi aláírásukat követően 2005. január 1-jén lépnek hatályba.

A T-Commal történő megállapodás a Matáv vezetékes és egyéb, nem mobil tevékenységeinek operatív támogatását segíti, azt hogy a Matáv nemzetközi tapasztalatokra tegyen szert a vezetékes szolgáltatások területén. A támogatás kiterjed a hazai és nemzetközi stratégia kialakítására, a marketing és értékesítési tevékenységre, a termékfejlesztésre, valamint az értékesítési stratégiára.

A közlemény szerint a megállapodás nem érinti a Matáv tulajdonosi struktúráját, érintetlenül hagyja a Matáv alapszabályát, valamint igazgatóságának és felügyelőbizottságának ügyrendjét.

A T-Mobile Internationallel aláírandó megállapodás a Matáv 100 százalékos tulajdonában lévő T-Mobile Magyarország működésének operatív támogatását segíti. Fő célja, hogy alapot adjon a szinergiák hatékony kiaknázására és arra, hogy a T-Mobile International mobil-specifikus kérdésekben támogassa a T-Mobile Magyarországot.

A T-Mobile International segítséget nyújt a T-Mobile Magyarországnak abban, hogy további nemzetközi tapasztalatokra tegyen szert a mobil szolgáltatások területén, például termékfejlesztés, árpolitika, márkanév menedzselés, értékesítési csatornák és értékesítési akciók terén, valamint a munkatársak szakmai továbbképzésében.

Ez a megállapodás sem érinti a Matáv tulajdonosi jogosítványait a T-Mobile Magyarország irányításában, és nem módosítja sem a T-Mobile Magyarország alapító okiratát, sem igazgatóságának és felügyelőbizottságának ügyrendjét.

Kulcsszavak: T-mobile-hu T-Com Matáv

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55