A Google Nagy-Britanniában elindította a Froogle vásárlói szolgáltatást

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 14. 09:00
A internetes keresőt üzemeltető amerikai Google Nagy-Britanniában beindította a Froogle névre hallgató árösszehasonlító weboldalt, kiterjesztve ezzel a cég elektronikus kereskedelmi üzletágát és küzdelemre késztetve versenytársait, például a Kelkoot.
A Froogle UK (http://www.froogle.google.co.uk) hasonlóan működik, mint a közkedvelt Google keresőmotor, de csak online kiskereskedőktől származó információkat jelenít meg a keresés
eredményeként: a digitális fényképezőgépek vagy a fekete zoknik keresése ár vagy kereskedők szerint osztályozva mutatja meg a termékek listáját.

A bejelentés eddig az utolsó a Google 1,67 milliárd dolláros augusztusi nyilvános részvénykibocsátása óta. Ebben a hónapban azt közölték, hogy lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy egész könyvekben keressenek, és szöveges üzenetküldéssel végrehajtott
keresést is támogatják már.

Ellentétben egyes elektronikus kereskedelmi kereső oldalakkal, a kereskedőknek nem kell fizetniük azért, hogy megjelenjenek a Froogle keresési eredményei között. A Google azoknak a szöveges hirdetéseknek az értékesítéséből nyer bevételt, amelyek a keresési feltételek kitöltésekor jelennek meg és az eredmények mellett is feltűnnek.

A párizsi székhelyű Kelkoo - amely egyike a Google legnagyobb hirdetőinek - népszerűvé tette az árösszehasonlító kereső motorokat, és három év alatt Európa egyik leggyorsabban növekvő elektronikus kereskedelmi oldalává vált, miután az európaiakat is elkapta az online vásárlás láza, és milliárdokat kezdtek költeni a neten - ahol turisztikai csomagokat és MP3-lejátszókat egyaránt vásárolnak. A Yahoo idén vásárolta fel a Kelkoot 475 millió euróért; így kívánta
növelni elektronikus kereskedelmi bevételeit.

A Froogle terjeszkedése fokozatosabbnak ígérkezik: bár a majdani franciaországi és németországi megjelenést fontolgatják, egyelőre nincs megjelölt időpontja a kontinensen történő megjelenésnek.

A Froogle műszaki igazgatója szerint a Kelkoo listáit is boldogan megmutatják, nem törekszenek a verseny kiélezésére. A társaság másutt is szoros kapcsolatot épített ki versenytársaival:
az amerikai Froogle szolgáltatás az Amazon.com és a Yahoo's vásárlói szolgáltatásaival is számol.
Kulcsszavak: e-business Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50