Internetes jegyvásárlást vezetett be a Volánbusz Rt.

MTI Sajtóadatbank, 2004. október 20. 09:40
A Volánbusz Rt. nemzetközi járataira szeptember végétől interneten keresztül is vásárolhatnak jegyet az utasok, a netes fizetést az Inter-Európa Bank (IEB) eCommerce szolgáltatása teszi lehetővé - jelentette be Luigi Mastrapasqua, az Inter-Európa Bank vezérigazgatója és Pekli Ferenc, a Volánbusz Rt. vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatójukon Budapesten.
A Volánbusz nemzetközi járatain utazók - elsőként a magyar közúti fuvarozásban - a cég honlapján kiválaszthatják a tervezett időpontot és úti célt - amihez az IEB-től egyszer használatos kártyaszámot kaphatnak - és a menetjegyet a világhálón keresztül fizethetik. A netes menetjegy-vásárlás, ha az utazás megkezdése előtt néhány héttel történik, nagyságrenddel olcsóbb, közel fele a pénztárban történő vásárlásnak.

A Volánbusz Rt. évente 100 millió belföldi utast szállít és közel 200 ezer fős a nemzetközi utasforgalma. A netes fizetéses szolgáltatást egyelőre a nemzetközi utasforgalomban vezetik be és budapesti felszállással vehető igénybe. A tervekben szerepel, hogy a szolgáltatást a belföldi utasforgalomra is kiterjesszék és egyéb, az utazáshoz kapcsolódó szolgáltatást is nyújtsanak szintén internetes fizetéssel.

A Volánbusz Rt. 2003-ban közel 20 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, az idén az első félévben 6 százalékkal növelte bevételeit - mondta Pekli Ferenc.

Az Inter-Európa Bank öt évvel ezelőtt elsőként Magyarországon vezette be az eCommerce szolgáltatást, ma már több mint 200 kereskedőnél könyváruházban, légitársaságnál, utazási irodában vásárolhatnak neten keresztül ügyfelei. A bank piacvezető a fapados légi járatok internetes fizetésének lebonyolításában és jelentékeny piacbővülésre számít az internetes fizetés közúti közlekedésben történt bevezetésétől - mondta Pablo Fritz, az Inter-Európa Bank lakossági üzletágának vezetője.

A bank jelenleg 40 ezer kártyával rendelkezik, az egy netes vásárlásra jutó forgalom a szolgáltatás indításakor 7-8 ezer forint volt, ma már több mint 15 ezer forint - mondta a lakossági üzletág vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36