Számalk: A legjobb licenszelési forma kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2004. október 27. 11:35
A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer október 7-én Budapesten "A legnagyobb licensz-szállító " címmel tüntette ki a Számalk Informatika Rt-t. A magyar vállalat, amely az elmúlt években folyamatosan kiérdemelte a Microsofttól ezt a megtisztelő címet, a legjobb licenszelési megoldást tudja biztosítani ügyfeleinek.
Az Open Előfizetés (OSL) rugalmas licenszhasználatot, egyszerű nyilvántartást és más előnyöket, többek között jogtisztaságot kínál az öt vagy több számítógéppel rendelkező vállalatok, intézmények számára. A hagyományos Microsoft licenszelési formáktól eltérően ennél a megoldásnál a cégek, intézmények éves előfizetési díj fejében használhatják a kiválasztott Microsoft szoftvereket minden személyi számítógépükön. Az OSL előfizetők maguk döntenek arról, hogy a kiválasztott szoftverekből egy régebbi verziót használnak-e, vagy a díjfizetés időtartama alatt megjelenő legújabb verziót telepítik számítógépeikre. Számukra nem akadály a más nyelvű szoftverre való áttérés sem, hiszen az előfizetés szabadon választható akár a szoftverek összes létező nyelvű változatára, vagy csak a kelet-európai nyelvekre.

Az OSL előfizetés egy alapcsomagot (platform) és további kiegészítő licenszeket kínál. Valamennyi licenszhez jár az előfizetés alatt megjelenő újabb verziók használati joga is. Az alapcsomag három fő komponense az irodai alkalmazás (Office Pro), az operációs rendszer (Windows Pro Upgrade), és a legfontosabb szerverekhez való kliens hozzáférési jog (Core CAL). Az előfizetéshez az alapcsomagból legalább egy komponenst ki kell választani, amelyhez igény szerint tetszőleges számú további kiegészítő licensz kérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50