Ericsson: mobil szélessávú interneten keresztüli nagy sebességű letöltési megoldás

forrás Prim Online, 2004. október 27. 22:01
Az Ericsson bemutatta a video streaming és HSDPA technológián alapuló, nagy sebességű letöltésre kifejlesztett, mobil szélessávú interneten keresztüli letöltési megoldását.
A bemutató egy élő WCDMA (3G) rendszer segítségével valós forgalmazás közben a China PT Expo Comm rendezvényen tekinthető meg Pekingben, október 26-30. között.

A WCDMA (3G) technológiára kifejlesztett HSDPA technológia jelentősen megnöveli a mobil letöltési sebességét, elérve akár a 14 Mb/s-ot is - ezzel mintegy megháromszorozva a rendszer kapacitását és javítva a végfelhasználó által tapasztalt minőséget.

Az Ericsson meggyőződése szerint jelentős igény van szélessávú hozzáférésre, hiszen a laptopok elterjedtsége együtt jár a mobilitás igényével, és a nagy területet lefedni képes WCDMA hálózatok már ma is kecsegtető üzleti lehetőséget kínálnak a szolgáltatóknak. A WCDMA szélessávú internet-hozzáférés lehetővé teszi az időbeli és helybéli kötöttségtől mentes munkavégzést, egyszerűsíti a vállalati kapcsolattartást a modern végberendezések és laptopok használatával. Üzletfelek és magánemberek is bármikor elérhetik az internetet, a vezetékes szélessávú technológiánál megszokott sebességhez hasonló sávszélességben.

Az Ericsson rendelkezik a legtöbb, a WCDMA szolgáltatáshoz szükséges megoldás szabadalmi jogával, és előrejelzések szerint a 2004-ben megvalósuló WCDMA szolgáltatások fele Ericsson berendezésekre épül. A WCDMA megvalósítása egybeesik az Ericsson hagyományos törekvésével, miszerint jövőálló termékeket kínál a legkorszerűbb technológiára építve, jelentős mértékben hozzájárulva azok szábványkénti elfogadtatásához. Az Ericsson 2000 óta szállít WCDMA termékeket, melyek könnyen átalakíthatók és alkalmassá tehetők a HSDPA szolgáltatásra.

Ericsson HSDPA rendszerek 2004. második negyedéve óta már működnek, mérve a végpontok közti teljesítménymutatókat. 2004-2005 során az Ericsson számos kísérleti folyamatban vett és vesz majd részt ügyfeleivel együttműködve. Várakozások szerint a HSDPA 2005 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.
Kulcsszavak: UMTS WCDMA Ericsson

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Scite 5.5.0

A SciTE rengeteg programnyelvet ismerő, könnyen kezelhető kód- és szövegszerkesztő alkalmazás. Leginkább a forráskódok szerkesztését támogatja, tartalmaz szintaxiskiemelő / szintaxis-színező funkciót, így a forrásban azonnal észrevehetőek a félregépelések.

2024. április 29. 19:41

ImgDrive 2.1.6

Az ImgDrive alkalmazás lehetővé teszi akár hét virtuális meghajtó létrehozását, amelyek segítségével lemezképfájlokat lehet futtatni. A támogatott lemezképformátumok: CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS és NRG.

2024. április 29. 19:39

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Harmincmilliárd eszköz csatlakozhat a mobilhálózatokhoz 2025-re

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14