Matávból Magyar Telekom?

forrás Prim Online, 2004. november 11. 19:00
A Prím Online értesülései szerint a jövő év elejétől a névváltásban a Matáv is "beáll a sorba".
Nagy valószínűséggel Magyar Telekom névre keresztelik a jövő év elejétől a Matávot, de megjelenik a T-Com név is, illeszkedve ahhoz a gyakorlathoz, hogy a Deutsche Telekomhoz tartozó szolgáltatók "egységes" név alatt egységes struktúrában működnek. A Matávcom honlapja (www.matavcom.hu) már árulkodik a közelgő keresztelőről: a honlap megújulását, átalakítását 2005. januárra ígérik, de felül - egyelőre pirosban - már sorakoznak a négyzetek. Mivel nemrégiben a korábban a Matávtól függetlenül működő DT-leányvállalatban, a  T-Systems magyarországi cégében is tulajdonrészt szerzett a Matáv,  2005-ben kialakulhat a Deutsche Telekom németországi felépítéséhez nagyon hasonló négy pilléres szerkezet: T-Mobile, T-Systems, T-Com és majd idővel (az Axeleróból) T-Online.

"A Westel várható átkeresztelését T-Mobile-ra január 4-én írta meg a Prím Online, majd erre hivatkozva a következő napokban a Népszabadságtól a Financial Timesig, az osztrák T-Online-tól a belorusz informatikai portálig több tucat off-line és online médium, de a szenzációt a Matáv akkor még egy közleménnyel tompította: "egyelőre csak vizsgálják a Westel márkanév megváltoztatásának lehetőségét, döntés még nincs". A döntést ugyanis egy tőzsdei cég estében azonnal nyilvánosságra kell hozni, különben a tőzsdefelügyelet büntetésére lehet számítani" - írtuk 2004. március 2-án a Westel névváltoztatásáról döntő igazgatósági döntés előtt. A Deutsche Telekomhoz tartozó mobilszolgáltatók mindegyike ugyanis már korábban felvette a T-Mobile nevet (Németországban T-Mobile Deutschland, az USA-ban T-Mobile USA, Nagy-Britanniában T-Mobile UK, Ausztriában T-Mobile Austria, Hollandiában T-Mobile Netherlands, Csehországban (T-Mobile Czech Republic), így könnyen "ki lehetett szorozni", hogy előbb-utóbb a Westel is sorra kerül.

A Matáv névváltása természetesen ugyanúgy arculatváltást is hoz majd, mint a Westel-T-Mobile átalakulás,  a most megszokott Matáv-színeket hamarosan felváltja majd a szürke-magenta kombináció.
Kulcsszavak: Matáv Deutsche Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36