HP Magyarország: 21%-os bevételnövekedés, 15%-kal nagyobb létszám

Kovács Attila, 2004. november 25. 19:20
Sajtótájékoztatón ismertette a cég október 31-én zárult pénzügyi éve eredményeit Beck György, a HP Magyarország ügyvezető igazgatója.
Összességében a magyarországi vállalat meghatározó pozíciót ért el minden szegmensben és termékcsoportban. Első helyen áll, azaz piacvezető a digitális fényképezőgépek, a nyomtatók, többfunkciós perifériák, a személyi számítógépek, notebookok, Intel szerverek, Unix szerverek és tárolórendszerek hazai értékesítése terén. A teljes informatikai szolgáltatás terén a HP 10%-os, a rendszerintegráció területén pedig 18%-os részesedéssel bír és szintén piacvezető. Acég jelentős referenciákra tett szert az IT outsourcing terén is.

A beszámolási időszakban a HP kulcsszerepet játszott a Közháló projektben, ahol több mint 2 ezer végpontot adott át. Az országban több mint száz alkalmazás fut már Itánium processzor alapú HP rendszereken. Az év további sikere, hogy a digitális vízlel szabadalmaztatásával bejegyezték az első magyar fejlesztésű HP szabadalmat.

Kérdéstre válaszolva, Beck György elmondta, hogy a megnövekedett feladatokat 15%-kal nagyobb létszámmal valósították meg. A három fő terület növekedése Magyarországon így alakult a 2004-es pénzügyi évben:

Képalkotás 42%
PC 11%
Nagyvállalati 15%

Az árbevételhez a három nagy terület így járult hozzá:

Képalkotás 32%
PC 22%
Nagyvállalati 46%.

A sajtótájékoztatón másodízben osztották ki a HP Magyarország tavaly alapított közéleti díját. A „Kolumbusz-díj az értékekért” nevű díjat idén Kemény Dénes, az olimpiai címét Athénban megvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kapta meg.
Kulcsszavak: HP-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38