Egy év alatt közel 8 millió amerikai váltott mobilszolgáltatót

Milkovits Gábor, 2004. november 26. 07:30
Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Hatóság (FCC) adatai szerint a számhordozhatósági törvény egy évvel ezelőtti bevezetése óta 7,8 millióan váltottak telefonszámuk megtartásával mobilszolgáltatót.
További 750 ezer felhasználó vezetékes számát vitte tovább mobilkészülékére. Néhány előrejelzés tavaly azt jósolta, hogy 30 millióan fognak szolgáltatót cserélni az első évben. Ezt ugyan jócskán alulmúlja a valós szám, ám a milliós nagyságrend így is azt mutatja, hogy valószínűleg sokan elégedetlenek saját mobilcégükkel, és hogy jó néhányan ezt tettekkel is hajlandók igazolni. Maguk a szolgáltatók közül egyébként egyik sem közölt konkrét adatokat az elvesztett, vagy éppen megnyert előfizetőkről, ám több, független cégek által készített felmérés is azt mutatja, hogy a Verizon Wireless és a T-Mobile USA a folyamat nagy nyertesei, míg a legfőbb vesztes az októberben a Cingular Wireless által felvásárolt AT&T Wireless.

A számhordozhatóság hatályba lépése óta a Verizon Wireless 36-ról 42 millióra, míg a T-Mobile USA 12,1-ről 16,3 millióra növelte előfizetői számát – ebből persze nem derül ki, hogy közülük hányan érkeztek más cégektől, illetve hánynak nem volt korábban mobiltelefonja. Érdekes adat, hogy miközben háromnegyedmillióan cserélték vezetékes telefonjukat mobilra, addig 9 ezren éppen fordítva cselekedtek, azaz vezetékes készülékre vitték át mobilszámukat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14