Sikeres a Montana egyedi termékekre alapozott új stratégiája

MTI Sajtóadatbank, 2004. november 30. 09:42
Sikeresnek nevezte a Montana Rt. nagy hozzáadott értékű saját fejlesztésű szoftvereken, illetve tanácsadáson alapuló üzleti stratégiáját Vadász Pál, a társaság elnök-vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: négy éve döntöttek a stratégiaváltásról, s céljuk az volt, hogy olyan termékeket állítsanak elő az informatikai piacon, amelyek egyediek, nem konkurálnak a multinacionális cégek szoftvereivel, s az iparágban lévő réseket használják ki.
Vadász Pál minderről annak kapcsán szólt, hogy a társaság bemutatta új fájltitkosítást végző szoftverét. Az eseményen elhangzott, a szoftver használatával az egyedi és vállalati ügyfelek úgy titkosíthatják a dokumentumaikat, illetve a levelezésüket, hogy ahhoz illetéktelenek akkor sem férhetnek hozzá, ha ellopják a számítógépet, vagy ha interneten továbbítják. Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a korábban piacra dobott saját fejlesztésű elektronikus iratkezelő programjukat már több mint 3.200 felhasználó alkalmazza.

Az eseményen elhangzott, hogy a társaság, illetve az információvédelmi megoldásokra szakosodott leányvállalata a Noreg Kft. az idei év első kilenc hónapjában mintegy 2,5 milliárd forint árbevételt ért el a magyar piacon, míg a kamat- és adófizetés tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményük (EBITDA) 125 millió forint volt. A két társaság az elmúlt évben a magyar piacon 4,2 milliárd forint bevételre tett szert, míg a Montana konszolidált árbevétele mintegy 6 milliárd forint volt.

Az eseményen közölték, hogy a Montana piacain az év első hat hónapjában enyhe élénkülés volt jellemző, míg a harmadik negyedév forgalma némileg alatta marad az egy évvel korábbinak. A Montana árbevételének 40 százaléka az idén az első kilenc hónapban a szolgáltatásokból származott. A társaság árbevételéhez a kormányzati szektor 14 százalékkal, az ipari 28 százalékkal, a kereskedelem és a telekommunikációs ágazat 44 százalékkal, míg a pénzintézeti szegmens 14 százalékkal járult hozzá.


Kulcsszavak: Noreg +céginfo Montana

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50