Canon: Digitális iskolákért pályázat Zala megyei és ferencvárosi győztesei

forrás Prim Online, 2004. december 1. 21:02
A „Canon - A Digitális iskolákért” pályázatra 2004. októberében a Zala megyei és Budapest IX. kerületének közoktatási intézményei (általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok) és az ott tanuló diákok nyújthatták be nevezéseiket.
A megadott határidőig (amelyet a szervezők az elhúzódó postai átfutás miatt három nappal ezúttal is meghosszabbítottak) összesen 106 érvényes (31 iskolai és 75 egyéni) pályázat érkezett.

A pályamunkákat - a honlapon is megtalálható Értékelési szempontok szerinti előminősítés eredményeinek figyelembe vételével - 2004. november 22-én értékelte a pedagógiai, környezetvédelmi és informatikai szempontokat vizsgáló zsűri (tagjai: Demény Krisztina, környezetvédelmi megbízott - Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium; Mallász Tibor, kutatás-fejlesztési projektvezető, főtanácsos - Informatikai és Hírközlési Minisztérium; Miltényi Gábor, Közoktatási Informatikai osztályvezető - Oktatási Minisztérium; Török F. László - Canon CEE, marketing kommunikációs vezető; Guttray László - Canon Hungária Kft., PR-vezető).

A kiírás feltételeinek megfelelő pályázatokat a zsűri tagjai egymástól függetlenül előzetesen is értékelték, a végső sorrend az egyes kategóriákban elért pontszámok összegzésével alakult ki.

A „Hónap Digitális iskolája” címet:

Zala megyében a Landorhegyi és Pais Dezső Általános Iskola nyerte el (akik a maximálisan elérhető 260 pontból 225-öt kaptak meg).

Az értékelési szempontok egyes kategóriáiban elért pontszámaik alapján az iskola a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapja támogatásként: 20.000 ív másoló-nyomtató papír, Canon digitális videokamera, 3 db filmbeolvasásra is alkalmas szkenner, 5 db tintasugaras nyomtató, 3 db digitális fényképezőgép, 10 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatás.

- Budapest IX. kerületében a Leővey Klára Gimnázium (251 ponttal) nyerte el.
Mivel pályázatukkal a hét kategóriából hatban elérték a legmagasabb támogatásra jogosító pontértékeket, így az iskola (a videokamera kivételével) megkapja a honlap Díjak menüpontjában felsorolt valamennyi eszközt és az ott felsorolt szolgáltatásokat, azaz: 30.000 ív másoló-nyomtató papírt, iR1610F típusú másoló nyomtató berendezést 30.000 másolatig érvényes szervizszolgáltatással, 1 db multimédia projektort, 3 db filmbeolvasásra is alkalmas szkennert, 5 db Canon tintasugaras nyomtatót, 3 db digitális fényképezőgépet és 30 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatás.

(A felajánlott eszközök esetében a kiírásban szereplő készülékek helyett műszaki paramétereiben megegyező, újabb modellek átadására is sor kerülhet.)

A „Környezetvédelmi különdíjat” az előzsűrizés után díjazásra javasolt pályázatok értékelése után a zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola a maximális elérhető pontszámmal nyerte el, így az iskola 20 diákja vehet részt a Canon Hungária Kft. és a WWF Magyarország által közösen szervezett környezetvédelmi táborban 2005 nyarán.
További különdíjak

A pályázatok értékelése során zsűri tagjai ezúttal is úgy találták, hogy több pályamű is díjazásra érdemes, ezért az eredetileg meghirdetett fődíjak mellett különdíjak kiosztását is javasolták. A bizottság kiemelkedőnek ítélte a budapesti Közgazdasági Politechnikum pályázatát, akik a Canon Hungária Kft. felajánlásának eredményeként egy videokamerát vehetnek át.
Becsvölgyében, a Szegi Suli Általános Iskolában egy projektorral valósíthatják meg eléképzéseiket, így nemcsak a tanárok, hanem a diákok is a kivetítővel tarthatnak majd előadásokat, az alsónemesapáti Csertán Sándor Általános Iskola munkáját pedig 10 ezer ív fénymásolópapírral segíti a Canon.

„Az én digitális világom”
egyéni pályázat eredményei

Az egyéni pályázat díjazottjait minden előzsűrizett pályamunka egyedi értékelése után választotta ki a zsűri. A pontozás végeredményeként az alábbi sorrend született:

I díj: Kocsmáros Gábor (Nagykanizsa) - aki egy virtuális számítástechnikai teremről készített látványos, 3D-programmal előállított hangosfilmet - egy PowerShot sorozatú digitális fényképezőgépet vehet át,
II díj: Sándor András
(Budapest), aki Szántó Tiborral közösen készített „Állandó körforgás” című videofilmjével egy Canon EOS 3000N típusú analóg fényképezőgépet és a hozzá tartozó objektívet nyert,
III díj: Imreh András (Szepetnek), aki a nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon honlapjának elkészítéséért egy Canon PRIMA ZOOM típusú analóg kompakt fényképezőgépet kap díjként.

A kiírás szerint eredetileg három díjat nyerhettek el az egyéni pályázók, a zsűri azonban az októberben benyújtott pályamunkák értékelése során is különdíjak átadására tett javaslatot.
Tóth Alexandra és Sherlák Lilla (a keszthelyi Nagyváthy János Szakközépiskola és Kollégium diákjai) egy természetvédelmi táborban gyűjtött madárgyűrűzési tapasztalataik összefoglalásaként készített prezentációjukkal nyertek belépőt a Canon Hungária Kft. és a WWF Magyarország 2005. nyarán megtartandó környezetvédelmi táborba.
Mikulásik Tamás (Alsónemesapáti) kitartó munkával összegyűjtött, az erdők-mezők világát makro-fotókkal megörökítő sorozatával szintén különdíjat nyert el.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50