A Gartner szerint a Samsung megelőzte a Motorolát

Milkovits Gábor, 2004. december 5. 21:08
A Gartner piackutató cég által kiadott legfrissebb adatok szerint a mobiltelefonok forgalmát tekintve a Samsung megelőzte a Motorolát, és ezzel a második helyre került a Nokia mögött a mobilpiacon.
Az adatok az idei harmadik negyedévre vonatkoznak, így a Motorolának még van némi esélye arra, hogy az év végi hajrában visszatornássza magát a Samsung elé. Az eredmények ugyanis meglehetősen szorosak - a koreai gyártó a teljes forgalom 13,8, míg amerikai versenytársa 13,4%-át teljesítette. Két konkurens piackutató, a Strategy Analytics és az In-Stat/MDR szerint ugyanakkor a Motorola továbbra is megelőzi a Samsungot 0,3, illetve 0,4%-kal.

A Gartner eredményei alapján egyébként 167 millió mobiltelefont adtak el az idei harmadik negyedévben, ami 26%-kal felülmúlja a tavaly ilyenkor mért adatokat. A másik fontos adat az, hogy a Nokiának sikerült piaci részesedését 30% fölé visszatornáznia, ahogy ezt a konkurens cégek korábban kiadott mérési eredményei már részben igazolták. A harmadik negyedévre egyébként nem jellemző módon, mindhárom nagy cégnek sikerült viszonylag jól teljesítenie, ami elsősorban a részben a szolgáltatók által is radikálisan csökkentett áraknak köszönhető. A Gartner adatai szerint globális szinten egyedül Japánban volt tapasztalható némi visszaesés, ez azonban valószínűleg a 2G-ről a harmadik generációs szolgáltatásokra és készülékekre való átállásnak tudható be, mivel ezek a telefonok általában jóval drágábbak a tömegesen elterjedt modelleknél, és így kevésbé gyorsan fogynak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50