Új outsourcing szolgáltatási csomag a Synergontól

Kovács Attila, 2004. december 9. 12:00
A Synergon Csoporthoz tartozó Synergon Atos Origin (SAO) Kft. mai sajtótájékoztatóján a cég fő tevékenységébe vágó ICT erőforrás-kihelyezés, szolgáltatáskihelyezés hazai helyzetéről és a kft. új, Synergon Managed ICT Services nevű outsourcing szolgáltatáscsomagjáról volt szó.
Endrődi Béla, SAO üzletág-igazgató az outsourcing piaci trendeket ismertetve, egyebek között megemlítette, hogy a világon dinamikusan fejlődő IT erőforrás-kihelyezési tevékenység jelenleg mintegy 600 milliárd USD-t tesz ki; a hazai IT-bevételek 2007-ig történő várható alakulásában az outsourcing jelentős fejlődést fog mutatni; ezen a téren a SAO a négy legnagyobb ügyfele az Aegon, Philips, Mol és Erste Bank.

Bárdos László, a Syneron vezető pénzügyi tanácsadója hazai pénzintézeti outsourcing bevezetési tapasztalatokat ismertetett, különös tekintettek az előkészítésre, Help Deskre a folyamatokra és az ügyfelek elégedettségi kritériumaira.

Ezt követően Montvai Tamás, a Synergon kommunikációs divíziójának igazgatója adott tájékoztatást az rt.-nél készülő, különösen a telekommunikációs költségek csökkentésére "kihegyezett", Synergon Managed ICT Services nevű új outsourcing szolgáltatási csomagról, amelyet már 2005. Első negyedévétől kívánnak az erőforrás-kihelyezést megrendelő ügyfeleknél bevezetni, használni. Az új, teljes mértékben testre szabható csomag a vállalati munkaállomások, irodai alkalmazások, LAN és WAN kapcsolatok, telefonkapcsolatok végponttól végpontig terjedő működtetését, felügyeletét foglalja magában, egy SLA szerződés keretében, havidíj ellenében, beruházási költség nélkül. Az igazgató szerint a Synergon Managed ICT Services olyan egykapus egységes rendszert nyújt, amelynél garantált a szolgáltatási szint végponttól végpontig.

További információ: http://www.sao.hu

Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a Synergon outsourcing megoldásaiban nagy szerepet kap a Microsoftnak az Atos Originnal közösen fejlesztett New Generation Desktop nevű outsourcing rendszere, amely szerep alapú informatikai szolgáltatást tesz lehetővé.
Kulcsszavak: Synergon outsourcing

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55