"Incredibles": értékelte legutóbbi bejelentéseit a HP Magyarország

Kovács Attila, 2005. január 20. 19:26
A HP Magyarország mai sajtótájékoztatóján a vállalat e heti, az Integrity szerverekhez kötődő, "Incredibles" fedőnevű bejelentéseit értelmezte és értékelte Birnbauer Péter, a BCS üzletág termékmenedzsere.
Elmondta, hogy a tervek szerint az Integrity (eszközök + szoftverek + szoftvertámogatás) terén 3 év során összesen több,mint 3 milliárd dollár beruházást tervez az anyacég. A bejelentésözön három területet ölel fel: választékbővítést, új fókuszokat a Unix terén és kiemelkedő értékeket.

Nagy hangsúly került a Unixnál az új virtualizációs képességekre; a HP-UX V.11.2 biztonsági funkcióit növelték.

Az üzletmenet-folytonosság érdekében a HP kidolgozta az ágazat egyik legrobusztusabb katasztrófa-elhárítási megoldását üzletkritikus Windows környezetekhez; 64-bites Windows alkalmazások futtathatók földrajzilag különálló szervereken.

Új az Itanium 2 processzor 9M-es változata (9Mbájtos gyorsítótárral rendelhető).

Az OpenVMS V.8.2 új változatú operációs rendszer tovább erősíti a HP Integrity platform rugalmasságát.

A HP megduplázta - 8 CPU-ról 16-ra növelte - a 64-bites Integrity szerverekhez kínált Linux-skálázhatóságot a Linux 2.6 kerneles SuSe Linux Enterprise Server 9 "production release" változatánál.

Integrált HP Virtual Server Environment (VSE) fejlesztések hoztak eredményt több operációs rendszer-környezetben: az ágazat első pay-per-use (PPU) programja MS-Windowshoz, Global Workload Manager HP-UX 11i és Linux operációs rendszerhez a VSE kezelésének támogatására; Secure Resource Partitions megoldás HP-UX 11i -hez; HP-UX Workload Manager 3.0 a HP-UX 11i alatt futó egyrendszeres VSE kezeléséhez; HP Serviceguard frissítések Unixhoz és Linuxhoz; kibővített rendelkezésre állás és katasztrófatűrés HP-UX11i-hez.

A bejelentések nyomán a HP minden általa támogatott operációs rendszeren tud rugalmas rendszermenedzsmentet nyújtó megoldást kínálni.

Új grafikus erőforrás-menedzsmentet kínál a cég a Windows alapú Integrity szerverekhez.
Kulcsszavak: HP-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38