EDU.WEB: a legismertebb távoktatási keretrendszer

forrás Prim Online, 2005. február 1. 14:43
A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA SZTAKI), a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), a Műszaki Könyvkiadó és a SZÁMALK Oktatási Rt. szervezésében 2004. november 17-én rendezték meg az 5. e-Learning Fórumot. A szakma egyik legjelentősebb rendezvényén az elektronikus tanulással foglalkozó szakértők (elsősorban oktatási intézmények, magán vállalkozások és állami intézmények alkalmazottai, vezető szakemberei) hallhatták a legfrissebb információkat az e-Learninghez kapcsolódó kutatásokról, fejlesztési eredményekről.
A fórumon készített kérdőíves felmérésből érdekes kép rajzolódott ki az átlagos e-Learning szakértő karakterét illetően:

„31-50 év közötti férfi, felsőfokú végzettséggel, aki oktatási intézményben alkalmazottként dolgozik, … alkalmazott már elektronikus tananyagot, elsősorban az internetes változatot kedveli, leginkább az Eduweb keretrendszerét ismeri…”

A megkérdezettek válaszaiból egyértelműen kiderült: a magyar piacon leginkább ismert távoktatási keretrendszer az Eduweb Távoktatási Rt. által kifejlesztett, ma már 5 éve működő EDU.WEB, maga mögé utasítva olyan multinacionális cégek által fejlesztett rendszereket, mint az IBM Lotus LearningSpace, az ORACLE iLearning, az SAP Learning Solution és a Microsoft Learning Gateway, megelőzve az ugyancsak hazai fejlesztésű Coedut és a Sabedu Knowledge Linkerét.

Az Eduweb távoktatási keretrendszerét – e-Learning képzései bonyolítására - számos hazai cég, oktatási intézmény és államigazgatási szerv használja, többek között az Antenna Hungária Rt., a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ, a Controll Training Továbbképző Központ, a Corvinus Egyetem, az E.ON Hungária Rt., az Euroweb Rt., a Földhitel és Jelzálog Bank Rt., az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az ITW Siewer, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Nexon Kft.

Kulcsszavak: e-learning

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14