Erősödik a Nexon és a hazai humáninformatikai rendszerek

forrás Prim Online, 2005. február 1. 16:59
Magyarország piacvezető humánügyviteli szolgáltatója, a NEXON 1,6 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami 2003-hoz képest 24 százalékos bővülést jelent a cég számára. Ez a növekedés a hazai gyártású humáninformatikai rendszerek erősödését is jelzi, a piac kisebb átrendeződésére pedig abból lehet következtetni, hogy a NEXON outsourcing üzletága még jelentősebb – 45 százalékos – növekedést könyvelt el, így ezen üzletág részesedése a cég teljes árbevételéből elérte a 33 százalékot.
A NEXON 2004-ben lett 15 éves. Ebben az évben ügyfelei száma elérte a 2400-at, árbevétele pedig 24 %-al haladta meg az előző évit. A cég 280 új ügyfele között van többek között az IBM Data Storage Products Kft., a Foxconn Hungary Kft., a Gyermely Élelmiszeripari Rt., a KUKA Robotics Hungaria Kft., az OBI Hungary Kft. és a Wienerberger Téglaipari Rt..

A NEXON töretlen növekedése jelzi, hogy a humáninformatika olyan informatikai részpiac, melyen a hazai gyártók termékei sokszor előnyt élveznek a multinacionális termékekkel szemben. A speciális szakértelmet a multinacionális vállalatirányítási rendszer (ERP) gyártók képviselői is elismerik. Jelzi ezt a NEXON és a Microsoft tavaly év végén kötött stratégiai megállapodása, melynek keretében a NEXON az összes vezető ERP rendszerrel teljes mértékben kompatibilis nexONBÉR bérügyviteli rendszerét jelentős kedvezménnyel kínálja a Microsoft Axapta és a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerekhez.

Kulcsszavak: +céginfo Nexon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36