A Check Point disztribútora lett a Computerlinks Kft.

Kovács Attila, 2005. február 1. 17:57
A mai napon nemzetközi sajtótájékoztató keretében jelentették be Budapesten, hogy a Computerlinks Kft. az internetes biztonsági szoftvermegoldásokat kínáló izraeli Chek Point Software Technologies cég összes termékének második hazai disztribútora lett.
Márton János, a jelenleg négy fővel tevékenykedő Computerlinks Kft. vezetője elmondta, a tavalyi 1 millió eurós (Citrix termékek) forgalmát a cég idén 2,5 millió euróra (Citrix és Check Pont termékek) tervezi emelni. Ehhez az értékesítéssel foglalkozó négy-öt olyan partnercéget kíván alkalmazni, amelyek nagy valószínűséggel a már meglévő 12 Citrix partnere közül kerül ki. A Check Point termékek, megoldások oktatását a Computerlinks Kft. egy saját oktató központ létrehozásával akarja megoldani.

A sajtótájékoztatón szintén jelen volt és felszólalt Stephan Link, a Computerlinks AG vezérigazgatója, Jan Wieland, a Chek Point európai menedzsere és Martin Lehky, a Check Point kelet-európai menedzsere.

A müncheni székhelyű Computerlinks AG. vállalatcsoport magas technológiájú hardvereket és szoftvereket értékesít a német, brit, francia, ír, olasz, svájci és magyar piacon. Vásárlóik egytől-egyig viszonteladók. Mint ennek a területnek az úttörője, a Computerlinks teljes szolgáltatás-csomaggal támogatja vevőit, amely kereskedő-orientált marketingből, technikai támogatásból, gyakorlati továbbképzési tanfolyamokból, minőségi disztribúcióból és konzultációból, valamint hatékony logisztikából áll. A Computerlinks az IT dinamikus területeire, az e-business-re és az e-security-ra koncentrál, és a termékek széles skáláját felvonultató portfolióval rendelkezik. Globális stratégiájának köszönhetően a Computerlinks ma már olyan piacvezető, nemzetközi gyártók legnagyobb európai Value Added disztribútora, mint pl. a Check Point, a Citrix, a Nokia, az RSA Security, a Symantec és a Trend Micro. A cég stratégiai célja, hogy európai piacvezető pozícióját tovább növelje más piacok megszerzésével, illetve, hogy összehangolja tevékenységét a vezető európai gyártókkal és folytassa a meglévő termék-portfolió diverzifikációját.

A Computerlinks AG. kelet-európai terjeszkedése révén 2003. októberében megalapította a 100 százalékos tulajdonban lévő leányvállalatát, a budapesti székhelyű Computerlinks Kft.-t, amely az anyacég high-end szegmens IT termékeire vonatkozó értékesítési koncepcióját exportálja Kelet-Közép Európában.

A Check Point Software Technologies az internet biztonsági megoldások világszerte vezető gyártója. Mind a VPN, mind a tűzfal piacon folyamatosan piacvezető szerepet tölt be. Next Generation termékvonalán keresztül a Perimeter, az Internal és a Web biztonsági megoldások széles körét kínálja. Ezekkel a termékekkel a cégek megvédhetik a vállalati hálózatok és alkalmazások, a távoli dolgozók, a fiókirodák és a partner extranetek erőforrásait és a közöttük zajló üzleti kommunikációt. A megoldások középpontjában a Stateful Inspection - egy a Check Point által kifejlesztett és szabadalmaztatott technológia - áll. A Check Point megoldásainak piacvezető szerepét az OPSEC (Open Platform for Security, egy több mint 350 vezető vállalat legkiválóbb megoldásaival alkotott iparági integrációs és együttműködési keret és szövetség) megalapításával erősítette meg. A Check Point megoldásokat a Check Point partnerek 2200 fős hálózatán, mintegy 88 országban értékesítik, integrálják és szolgáltatják. A Fortune 500 vállalatának több mint 80%-a Check Point biztonsági megoldást használ.

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14