Az Európai Unió támogatásával informatikai fejlesztés indul Kecskeméten

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 3. 09:52
Kecskemét és vonzáskörzetének legnagyobb informatikai fejlesztése indul el az Európai Unió 540 millió forintos támogatásával - jelentette be Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerdai kecskeméti sajtótájékoztatóján.
A Gazdasági Versenyképesség Operatív program (GVOP) keretében meghirdetett "Önkormányzatok információ-szolgáltató tevékenységének fejlesztése" kiírás keretében elnyert támogatáshoz az önkormányzatnak 100 millió forint saját erőt kell biztosítani -
mondta a miniszter.

Kovács Kálmán hangoztatta, hogy a fejlesztések után a vállalkozások, a magánszemélyek és az önkormányzati képviselők is jobb helyzetbe kerülnek, mert azonnal hozzá tudnak jutni a legfrissebb információkhoz.

"Az Európai Unió jelentős mértékű támogatásának köszönhetően Kecskemét és vonzáskörzete megkezdi a legmodernebb közigazgatás kiépítését" - tette hozzá a miniszter.

Szólt arról, hogy 2005. áprilisig 900 települést érintő, 900 informatikai projekt indul be Magyarországon.

Szécsi Gábor polgármester beszámolt arról, hogy a kecskeméti program ebben az évben indul és 2008-ra fejeződik be.

Ismertetése szerint több nagy területen lesz alapvető fejlesztés: megvalósul a polgármesteri hivatalon belül működő elektronikus közigazgatás és a digitalizált ügyiratkezelés, az
önkormányzati gazdálkodás modernizálása is megtörténik, a képviselők a laptopjukra fogják kapni az előterjesztéseket és a kapcsolattartás is a számítógépen keresztül történik majd.

"A fejlesztés legfontosabb része, egy ügyintézési portál kialakítása, mely azt jelenti, hogy időtől és helytől függetlenül intézhetik a kecskemétiek a polgármesteri hivatalnál ügyeiket, ha
számítógéppel és internet-hozzáféréssel rendelkeznek" - mondta Szécsi Gábor.
Kulcsszavak: közigazgatás EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55