15%-os növekedést és rekord-árbevételt ért el a SAS

A 2004-es év teljes árbevétele meghaladja az 1,5 milliárd dollárt

forrás Prim Online, 2005. február 8. 18:17
A SAS bejelentette, hogy mind pénzügyi eredményei, mind ügyfelei szempontjából újabb sikeres évet zárt: 2004-ben árbevétele 15%-kal nőtt az előző évihez képest. A teljes éves árbevétel 1,53 milliárd dollár volt, ami egyértelműen megerősíti a SAS vezető pozícióját az üzleti intelligencia szoftverek piacán. Ezzel a teljesítménnyel a vállalat 28 éve folyamatosan növeli bevételeit és fokozza nyereségességét. A kiváló eredményt a cég közelmúltban beindított vállalati megoldásai – az áttörést jelentő SAS®9 Enterprise Intelligence Platform és a SAS vállalati megoldásainak új generációja – tették lehetővé.
Az árbevétel lebontott adatai

Kampánymenedzsment és marketing automatizálási szoftverekkel együtt az ügyfél intelligencia megoldások értékesítésének árbevétele több mint duplájára nőtt a pénzügyi, a kiskereskedelmi és a telekommunikációs területen működő vállalatok ügyfelekért folytatott éles versenyének következtében. Az egészséges szervezeti működést figyelő és kezelő alkalmazások – a tevékenység alapú üzletvitel, a tevékenység alapú költségmegosztás és a teljesítménykezelés –értékesítése több mint harmadával nőtt 2003-hoz képest. A vállalatok jobban kézben szeretnék tartani költségeiket, és ez az igény informatikai vállalatirányítási alkalmazások árbevételét csaknem 30%-kal, a kockázatkezelési alkalmazásokét pedig 20%-kal növelte meg. A SAS kulcsterületei – a korszerű analitika és az adatkezelés – több mint 20%-os árbevétel-növekedést értek el.

Iparág szerinti bontásban továbbra is a pénzintézetek jelentik a legfontosabb bevételi forrást, amely az összes iparág árbevételének 35%-át jelenti. Különösen erőteljes növekedést ért el a vállalat a pénzintézetek (22%), a gyógyszeripar (20%), a közszféra (30%), a telekommunikáció (18%), az energiaipar/közművek (18%) és a kiskereskedelem (9%) terén.

Hosszú múltra visszatekintő nemzetközi jelenlétének köszönhetően a SAS földrajzilag mindenhol erőteljesen növelte árbevételét. A SAS teljes árbevételének 46%-a az amerikai kontinensről, 44%-a az EMEA-régióból (Európa, Közel-Kelet és Afrika), 10%-a Ázsia csendes-óceáni térségéből származik. Az Ázsia csendes-óceáni térségében gyors ütemben növekvő értékesítés 20%-kal növelte e régió árbevételét. Latin-Amerikában is jelentősen, 50%-kal nőtt a teljes árbevétel 2003-hoz képest.

Új üzleteket hozott a vállalatnak a SAS®9 Enterprise Intelligence Platformmal elindított új termékbejelentések sorozata. Ez az új üzleti adatelemző platform lehetővé teszi, hogy a vállalatok az eddiginél jobban kihasználják erőforrásaikat, adataikat és rendszereiket, és több munkatársuknak biztosítsanak hozzáférést a SAS adatkezelési és prediktív analitikai képességeihez. Az adatkinyerés, -átalakítás és -betöltés (ETL), az adatminőség, az adattárházak, az üzleti intelligencia és az analitika terén nyújtott képességei révén ez a platform alapvetően járul hozzá az informatikai beruházások költségének csökkentéséhez. A SAS 2004-ben közel 20 000 helyszínre szállított SAS®9 rendszert.

Ezen a platformon alapult a SAS hét új, továbbfejlesztett alkalmazása: a SAS Financial Intelligence, a SAS Marketing Automation, a SAS Risk Dimensions, a SAS Web Analytics, a SAS Activity-Based Management, a SAS IT Management Solutions és a SAS Supplier Relationship Management. Mint a Forrester Research jelentése megjegyezte, a SAS új marketingautomatizálási megoldása megbonthatja a marketingautomatizálási szoftverek piacának jelenlegi erőviszonyait2. A megoldással elért árbevétel-növekedés igazolja a Forrester véleményét.

A SAS 2004-ben belépett a teljesítménykezelés területére is: termékeivel a döntéshozók pontos és használható képet alkothatnak arról, hogy szervezetük mely részei működnek jól, melyekre kell jobban odafigyelni, és mik a gyengébb teljesítmény okai. A Butler Group szerint ezen a piacon a SAS a legjobb.

Analitikai képességeit iparági tapasztalatával ötvözve a SAS tovább bővítette iparág-specifikus megoldásainak körét többek között a banki szféra, a biztosítás, a kiskereskedelem, a biotechnológia, a telekommunikáció és a gyártás terén. A SAS pénzintézeti részlege olyan konkrét megoldásokat fejlesztett ki, amelyekkel a vállalatok alkalmazkodhatnak az új szabályozási környezethez. A SAS és a Marketmax tovább fokozza fejlesztési tevékenységét a kiskereskedelmi piacon: megoldásaival hatékonyabbá teszi az értékesítést, és gyorsítja a döntéshozatalt.

SAS sajtóközlemény


Kulcsszavak: +céginfo SAS

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

CrystalDiskInfo 9.3.0

A program részletes információkkal szolgál merevlemezünk állapotáról, többek között a hőmérsékletéről és sebességéről is. Az alklamazás jelzi, ha a merevlemez túlmelegedett.

2024. május 4. 15:28

Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 13:55

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 4. 12:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55